Go Back

Makeat bataattiletut

Ateria Jälkiruoat, Välipalat
Annosta 2 annosta
Kalorit 151kcal

Ainekset:

  • 5 dl keitettyä ja murskattua bataattia
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl jauhoja (tavallisia, gluteenittomia, mantelijauhoja...)
  • 1/8 tl ruokasooda
  • 1 tl hunajaa
  • 1/8 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • manteli- tai kaurajuomaa (tarvittaessa, jos seos kaipaa notkistusta)

Valmistusohje:

  • Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Seos on melko paksua, joten voit halutessasi notkistaa sitä pienellä manteli- tai kaurajuomatilkalla.
  • Paista pannulla keskilämmöllä jonkin aikaa molemmilta puolilta. Bataattiletut eivät "kupli" normaalien lettujen tapaan, joten tarkkaile bataattilettujen kypsyyttä ja varmista, ettei pannu ole liian kuuma.