Goji-marja eli Lycium barbarum on koisokasveihin kuuluva kasvi, jonka ravinnerikkaat, punaiset marjat kuivatetaan helposti nautittavaan muotoon. Goji-marjaa pidetään yhtenä maailman ravinnerikkaimpana marjana ja Kiinassa sitä on käytetty jo tuhansien vuosien ajan yleislääkkeenä. Goji-marjan uskotaan lisäävän pitkäikäisyyttä, sekä sen uskotaan myös ehkäisevän harmaita hiuksia. 

Vaikka goji-marjaa voisi nimensä perusteella pitää marjana, on se kasvitieteellisesti hedelmä. Goji-marjan on uskottu vuosituhansien ajan pitkittävän ikää ja sen ravinnesisältöä tarkastellessa ei olekaan ihme, miksi näin on uskottu. Goji-marja on erittäin ravinnerikas ja myös hyvä proteiininlähde. Goji-marjan painosta lähes 15% on proteiinia ja se pitää sisällään kaikki kahdeksan välttämätöntä aminohappoa, joita ihmiskeho ei pysty itse valmistamaan. Lisäksi se sisältää yli 30 eri mineraalia, kuten B-vitamiineja, C-vitamiinia ja karotenoideja.

Goji-marja sisältää 21 eri kivennäis- ja hivenainetta, kuten muun muassa kaliumia, kalsiumia, sinkkiä, rautaa, magnesiumia, kromia, mangaania, kuparia, seleeniä, natriumia ja fosforia. Näiden lisäksi goji-marja sisältää 18 eri aminohappoa.

 

Goji-marja – miten käytetään?

Goji-marjoja voi syödä sellaisenaan tai niitä voi sekoittaa smoothien, jogurtin, salaattiin tai aamupuuroon joukkoon. Hyvän ja terveellisen naposteluaterian saat valmistettua kun sekoitat goji-marjoja yhdessä pähkinöiden ja siemenien kanssa. Joukkoon voi sekoittaa ripauksen meri- tai himalajan suolaa.

 

Goji-marjojen ravintosisältö / 100g:

  • Energia: 391 kcal
  • Proteiinit: 11.7g
  • Hiilihydraatit: 67.7g
  • Rasvat: 0.9g

 

Lue lisää goji-marjasta 

Superfoodit 

Painonpudotus

Reseptit

Hyvinvointi