Puhdistuskuuri – toteuta tämä yhden päivän puhdistava ruokavalio!

Turvotus, tukkoinen olo, väsymys ja huonosti toimiva vatsa vaikuttavat suuresti omaan olotilaan ja sen vuoksi et välttämättä tunne voivasi nauttia täysillä arjestasi. Joskus voikin olla täysin paikallaan pitää yksi puhdistuskuuri päivä, jolloin nesteytät ja ruokit kehoasi puhtaalla ravinnolla ja nautit kuitupitoisia aterioita, jotka auttavat kehoasi ja varsinkin suolistoasi toimimaan paremmin!

Tässä kirjoituksessa jaamme ateriaohjeita ja vinkkejä, miten voit tehostaa elimistösi puhdistumista ja vähentää kiusallista turvotusta puhdistukuurin avulla, joka saattaa auttaa olotilaasi yhden päivän jälkeen.

 

Juo riittävästi vettä puhdistuskuuri -päivän aikana!

Puhdistavien aterioiden lisäksi on hyvä muistaa juoda runsaasti vettä päivän aikana, 2-3 litraa on hyvä määrä. Veden joukkoon voi viipaloida ja puristaa tuoretta sitruunan ja/tai limen mehua tai laittaa joukkoon vaikka tuoreita marjoja tai yrttejä. Runsas veden juominen auttaa tehostamaan veden imeytymistä ja solujen aineenvaihduntaa, jonka avulla saadaan kuona-aineet tehokkaammin liikkeelle ja tehostetaan niiden poistumista elimistöstä.

Tällainen yksi tai useampi puhdistava päivä auttaa tosiaan poistamaan niitä kuona-aineita elimistöstä, jonka avulla pystytään keventämään varsinkin maksan taakkaa. Maksan läpi kulkee joka päivä todella paljon kuona-aineita ja varsinkin jos elämäntavat ovat huonot, maksa voi ylikuormittua, jolloin kuona-aineet ja myrkyt kertyvät elimistöön.

 

Vinkki! Tue maksan toimintaa syömällä greippiä säännöllisesti!

Greippi sisältää runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja, joiden avulla maksa pystyy hankkiutumaan tehokkaammin eroon karsinogeenisistä aineksista, jotka ovat haitallisia elimistölle. Greipin lisäksi maksalle ovat hyväksi myös vihreät kasvikset, sitruuna, lime, omena, punajuuri, porkkana, valkosipuli, vihreä tee ja avokado.

 

Aloita aamu vesilasillisella!

Aamu kannattaa aloittaa suurella lasillisella vettä, johon olet sekoittanut puolikkaan sitruunan mehut. Tämä auttaa tasapainottamaan elimistön nestetasapainoa ja veden imeytyminen tehostuu sitruunan avulla. Vesi kannattaa juoda tyhjään vatsaan. Kahvin juontia kannattaa välttää puhdistavien päivien aikana ja sen sijaan voi juoda päivien aikana 2-3 kupillista laadukasta vihreää teetä tai sitten kuumaa vettä, jonka joukkoon on viipaloitu pari palaa tuoretta inkivääriä ja sitruunamehua.

 

puhdistuskuuri

Päivän puhdistuskuuri -ruokavalio

Aamupala

Aamupalaksi voit syödä alla olevan vihersmoothien, joka sisältää elimistön eri toimintoja tehostavia ruoka-aineksia. Alla olevasta ohjeesta tulee yksi annos.

 • ½ avokado
 • ½ sitruunan mehut
 • 2-3 lehteä lehtikaalia
 • 1 omenan
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 2 lehtisellerin vartta
 • runsaasti vettä

 

Lounas

Lounaaksi voi valmistaa itsellesi mustikkasmoothien. Puhdistavana päivänä aterioiden kokonaisenergiamäärä voi olla jonkin verran alhaisempi kuin normaalisti nautittuna, eikä aterioiden tarvitse olla suuria.

Mustikkasmoothie:

 • 2dl mustikoita
 • pieni kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1 rkl chia-siemeniä
 • kourallinen tuoretta pinaattia
 • 2 sellerin vartta
 • 1 rkl pellavansiemenöljyä
 • vettä

 

Välipala

Välipalaksi voi nauttia kourallisen manteleita ja puolikkaan greipin. Greippi auttaa tehostamaan puhdistusta ja mantelit ovat hyväksi terveydelle ja ne sisältävät runsaasti E-vitamiinia, kuituja, hyviä rasvoja ja muun muassa magnesiumia, kalsiumia ja rautaa.

 

Päivällinen

Päivälliseksi voi nauttia runsaasti salaattia uunissa valmistetun lohen kera (lohi kannattaa kypsentää uunissa 140 asteessa ja välttää liian kuumaa lämpöä, koska liian kuumassa paistoasteessa rasva karkaa lohesta). Lohi sisältää runsaasti hyviä rasvoja ja proteiinia. Lohta voit syödä kerralla noin 100-120 grammaa. Salaatin voi valmistaa tuoreesta pinaatista, rucolasta, kurkusta, paprikasta ja tomaatista. Salaatin päälle voi puristaa tuoretta sitruunanmehua ja ripotella joukkoon noin ruokalusikallisen auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

 

Iltapala

Iltapalaksi voi nauttia aamupalan kaltaisen puhdistavan vihersmoothien ja tämän lisäksi voi nauttia kupin kuumaa puhdistavaa juomaa, jonka voi valmistaa seuraavista aineksista:

 • 2dl kuumaa vettä
 • 1tl tuoretta raastettua inkivääriä
 • ½tl luomuhunajaa
 • ½ limen mehut

 

Jos et halua syödä kaikkia puhdistuskuuri aterioita, voit ihan hyvin ottaa siitä vain yhden tai kaksi reseptiä ja ujuttaa ne päivääsi!

 

Huom! Yllä olevat ohjeet sopivat perusterveelle henkilölle. Jos sinulla on jokin sairaus tai terveydellisiä rajoitteita, jotka saattavat vaikuttaa puhdistuskuurin tekemiseen, älä noudata ohjeita. 

 

Katso myös: 

 

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.