Tonnikala-avokadoleipä

Tonnikala-avokadoleipä

Mikä sen hienompaa kuin aloittaa päivän helposti valmistettavalla aamupalalla, joka on kuitenkin ravintoarvoiltaan hyvä vaihtoehto painonpudottajan ruokavalioon? Plussana tämän kaiken päälle tonnikala-avokadoleipä on hyvän makuinen!

Tonnikalasta saat rutkasti proteiinia ja avokadosta hyviä rasvoja. Halutessasi voit vaihtaa täysjyväleipäviipaleen jälkiuunileipään, 100% kauraleipään tai ruisleipään.

 

Mikä tekee avokadosta hyvän rasvan lähteen?

Avokado sisältää pehmeitä eli tyydyttymättömiä rasvoja (öljyhappoa ja alfalinoleenihappoa), joka tunnetaan Omega-3 -rasvahappona. Hyvien rasvojen lisäksi avokado sisältää myös kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiinia. Terveellisyytensä vuoksi se onkin hyvä lisä terveelliseen ruokavalioon. 

 

Tonnikala-avokadoleipä

Ateria Aamupalat
Kokonaisaika 10 minuuttia
Annosta 1 annos
Kalorit 339kcal

Ainekset:

  • 1/2 avokado
  • 1 viipale täysjyväleipää
  • 50 g tonnikalaa (paloina öljyssä)
  • 1 hedelmä (omena, appelsiini..)

Valmistusohje:

  • Viipaloi avokadon puolikas leivän päälle ja lisää sen jälkeen tonnikala ja muut haluamasi päälliset. Nauti leivän kanssa hedelmä. 

Lisätiedot:

Halutessa leivän päälle voi laittaa myös tomaattia, salaattia, paprikaa tai sipulia oman maun mukaan. 

Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!