Täytetyt bataatit

Täytetyt bataatit sopivat loistavasti kevyempään ja terveellisempään ruokavalioon!

Bataatti on erittäin monipuolinen juures! Se sisältää runsaasti C-, B6- ja E-vitamiinia, kaliumia, mangaania, kuitua, sekä karotenoideja, jotka suojaavat immuunipuolustusta eli vahvistavat vastustuskykyä. 

Bataatti on perunaa makeampi vaihtoehto, joka tuo mukavaa vaihtelua ruokavalioon. Vaikka moni saattaa erehtyä luulemaan perunaa ja bataattia sukulaisiksi, näin ei kuitenkaan ole, koska peruna kuuluu koisokasveihin ja bataatti kiertokasveihin.

 

Täytetyt bataatit

  • 4 bataattia ((bataatin paino n. 150g) )
  • 160 g Fazer Yosa Kaurapala Yrtit
  • 1 sipuli
  • 1 paprika ((punainen tai keltainen))
  • 1 tl luomuvoita ((paistamiseen))
  • 200g Tuorejuusto oliivi ja yrtit (Crebe Bonjour)
  1. Bataatit: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese bataatit ja laita paistumaan uunin keskitasolle 45-60 minuutin ajaksi (tee pieni viilto ja kokeile haarukalla bataatin kypsyys).

  2. Täyte: Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja paista pannulla keskilämmössä voinokareessa muutaman minuutin ajan. Pilko kaurapala pieniksi paloiksi ja lisää sipulin ja paprikan joukkoon. Paista vielä muutaman minuuttia. Kaada pannulla olevat ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto lusikan avulla.

  3. Ota kypsät bataatit uunista pois (käsittele varoen kuumia bataatteja!) Tee bataatin keskelle pari senttiä syvä viilto ja kaiverra lusikan avulla bataattia jonkin verran pois keskeltä. Lisää täytettä bataatin päälle.

  4. Nauti runsaan salaatin kanssa!

Reseptissä käytetty luomu bataatteja.

Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.