Siemennäkkäri valmistuu kotikeittiössä helposti ja nopeasti!
Siemennäkkäri sopii viikonlopun herkutteluun sipsien tai muiden suolaisten korvikkeena nautittavaksi. Siemennäkkäriä voi myös paloitella tuoreen salaatin joukkoon, jolloin saat luotua salaattiin mukavaa rapeutta!
Siemennäkkäri
- 3/4 dl siemensekoitusta (50g) ((jossa on auringonkukan-.kurpitsan-, pellavan- ja pinjansiemeniä))
- 1 dl kaurajauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 dl vettä
- 1/2 tl ruususuolaa tai merisuolaa
-
Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Levitä seos sen jälkeen leivinpaperilla päällystetylle pellille ja painele seos melko ohueksi ja tiiviiksi levyksi.
-
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
-
Anna näkkärin jäähtyä hetken aikaa ennen nauttimista. Näkkäristä tulee jäähdyttyä suuri kova levy, josta voit taitella haluamasi kokoisia paloja.
Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!