Siemennäkkäri

Siemennäkkäri valmistuu kotikeittiössä helposti ja nopeasti!

Siemennäkkäri sopii viikonlopun herkutteluun sipsien tai muiden suolaisten korvikkeena nautittavaksi. Siemennäkkäriä voi myös paloitella tuoreen salaatin joukkoon, jolloin saat luotua salaattiin mukavaa rapeutta!

Siemennäkkäri

  • 3/4 dl siemensekoitusta (50g) ((jossa on auringonkukan-.kurpitsan-, pellavan- ja pinjansiemeniä))
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl ruususuolaa tai merisuolaa
  1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Levitä seos sen jälkeen leivinpaperilla päällystetylle pellille ja painele seos melko ohueksi ja tiiviiksi levyksi. 

  3. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

  4. Anna näkkärin jäähtyä hetken aikaa ennen nauttimista. Näkkäristä tulee jäähdyttyä suuri kova levy, josta voit taitella haluamasi kokoisia paloja.

Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!

Katso kaikki reseptit