Parsakaali-fetasalaatti

Parsakaali-fetasalaatti on ruokaisa vaihtoehto pääaterialla tai välipalalla nautittavaksi!

Parsakaali on yksi terveellisimmistä ruoista ja se onkin pullollaan lehtivihreää, A-vitamiinia, C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, foolihappoa, rautaa, fosforia ja kaliumia. Näiden lisäksi parsakaalissa on myös runsaasti kuitua, seleeniä ja luteiinia.

 

Parsakaali-fetasalaatti

  • 1 keskikokoinen parsakaali ((n. 400g))
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl ruusu- tai merisuolaa
  • 150 g fetakuutioita ((Arla 8%))
  • 30 g pinjansiemeniä ((tai muita haluamiasi siemeniä))

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 valkosipulin kynsi (murskattu)
  • 1/4 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (ei kiertoilma).  

  2. Huuhtele parsakaali ja poista varret. Jos parsakaalin nuput ovat suurikokoisia halkaise ne vielä veitsellä kahtia. 

  3. Laita parsakaalinuput suureen kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Sekoita käsillä tai puuhaarukalla parsakaaleja hyvin niin, että öljy ja suola ovat levinneet parsakaalinuppuihin tasaisesti.

  4. Levitä parsakaalinuput leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. 

  5. Valmista parsakaalien ollessa uunissa kastike; Lisää kaikki kastikeainekset pieneen kulhoon ja sekoita hyvin keskenään pienen vispilän tai haarukan avulla. 

  6. Kokoa lopulta annos lautasellesi lisäämällä parsakaalinuppuja, pinjansiemeniä, fetajuustoa ja kaada lopuksi päälle loraus kastiketta ja sekoita ainekset muutaman kerran haarukan avulla keskenään ja nauti!

Voit korvata pinjansiemenet esimerkiksi cashew- tai saksanpähkinöillä.

Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!

Katso myös nämä: 

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.