Monipuolisuutta salaattiin! Tämä rapea lehtikaalisalaatti on pullollaan terveellisiä ravintoaineita ja se on kevyt vaihtoehto välipalalla nautittavaksi tai voit nauttia salaattia pääaterian rinnalla!
Tiesitkö, että lehtikaali on todella ravinnerikas ja se sisältää runsaasti kalsiumia, folaattia, tiamiinia, magnesiumia, A- ja K-vitamiinia ja siinä on myös C-vitamiinia tuplamäärä verrattuna appelsiiniin? Kyllä vain!
Katso myös: Tulinen vihreä tee -smoothie
Rapea lehtikaalisalaatti
- 10 dl lehtikaalta
- 2 porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 1 dl retiisiä
- 1 dl manteleita
- 1 rkl oliiviöljyä
Salaatinkastikkeeseen:
- 1 dl kreikkalaista jogurttia ((vähärasvaista))
- 3 rkl oliiviöljyä ((extra neitsyt))
- 0,8 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl dijon sinappia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja pippuria
-
Pese lehtikaalin lehdet, poista puiset varret ja pilko lehdet pienemmiksi paloiksi. Laita pilkotut lehtikaalin lehdet suureen kulhoon ja lisää joukkoon 1 rkl oliiviöljyä. Sekoittele lehtikaalin lehtiä ja öljyä yhteen 2-3 minuutin ajan, kunnes lehdet alkavat pehmetä. Aseta sivuun.
-
Lisää salaatinkastikkeen ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita niin kauan, kunnes kastike on hyvin sekoittunut ja kermaisaa.
-
Pese, pilko / viipaloi loput salaattiainekset ja lisää kulhoon lehtikaalien sekaan. Jos tarjoilet salaatin heti, ripottele kastiketta salaatin päälle ja tarjoile heti. Jos aiot nauttia salaattia annoksissa, kaada kastike pieneen kippoon ja ripottele sitä salaattiannoksesi päälle.
Salaatinkastike pysyy jääkaapissa hyvänä noin neljä päivää. Säilytä kastiketta pienessä kannellisessa kipossa tai levitä päälle kelmua suojaksi. Sekoita kastiketta lusikan avulla ennen lisäämistä.
Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!