Makeat ja kevyet bataattiletut

bataattiletut

Löytyykö jääkaapistasi bataatin tähteitä? Näiden makeiden bataattilettujen reseptiä kannattaa ehdottomasti hyödyntää tähteiden hyödyntämiseen!

Bataatti on makea vaihtoehto perunan korvikkeeksi lämpimällä aterialla, mutta se sopii hyvin myös leivontaan ja lettujen valmistamiseen. Nämä makeat bataattiletut ovatkin hyvä vaihtoehto välipalalla nautittavaksi tai jos haluat nauttia lettuja aamupalaksi, voit suurentaa annostasi tai nauttia lettujen kera marjoja, hedelmäviipaleita tai vaikka dipata lettupaloja maustamattomaan jogurttiin tai rahkaan.

Makeat bataattiletut

Ateria Jälkiruoat, Välipalat
Annosta 2 annosta
Kalorit 151kcal

Ainekset:

  • 5 dl keitettyä ja murskattua bataattia
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl jauhoja (tavallisia, gluteenittomia, mantelijauhoja...)
  • 1/8 tl ruokasooda
  • 1 tl hunajaa
  • 1/8 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • manteli- tai kaurajuomaa (tarvittaessa, jos seos kaipaa notkistusta)

Valmistusohje:

  • Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Seos on melko paksua, joten voit halutessasi notkistaa sitä pienellä manteli- tai kaurajuomatilkalla.
  • Paista pannulla keskilämmöllä jonkin aikaa molemmilta puolilta. Bataattiletut eivät "kupli" normaalien lettujen tapaan, joten tarkkaile bataattilettujen kypsyyttä ja varmista, ettei pannu ole liian kuuma.

Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!