Tämä painonpudottajan lounas on helppo, nopea ja maukas ateriavaihtoehto, joka kannattaa ehdottomasti laittaa kokeilulistalle!

Bataatti-kinkkumunakas on herkullinen ja kevyt, uunissa valmistettava munakasvaihtoehto joka sopii loistavasti niin aamupalana nautittavaksi kuin myös pääruoaksi lounaalle tai päivälliselle. Bataattilounasta voit tarjota myös vieraille terveellisempänä suolaisena kahviherkkuna rasvaisten piiraiden ja pasteijoiden sijaan.

1Bataatti-kinkkumunakas

3 annosta

Ainekset:

  • 200g kuorittua ja raastettua bataattia
  • 150g viipaloitua paprikaa
  • 50g kuutioitua kinkkua
  • 7 kokonaista kananmunaa
  • 100g kirsikkatomaatteja
  • 1 tl oliiviöljyä vuoan voitelemiseen
  • Maustamiseen: suolaa, rakuunaa, teriyakia ja currya (tai voit halutessasi laittaa mitä mausteita haluat)

Ohje: Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja raasta bataatti. Viipaloi paprika ja kirsikkatomaatit. Voitele uunivuoka öljytilkalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa, kaada uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai niin kauan kunnes näet, että munakkaassa on kuplia myös keskellä. Jos kuplia on vain sivuilla, on munakas vielä raaka keskeltä. Ps. Voit ripotella munakkaan päälle halutessasi sesaminsiemeniä.

Yhden annoksen ravintosisältö: 

Kaloreita: 320 Proteiinia: 23g Hiilihydraatteja: 17,5g Rasvaa: 17g