Terveellinen laihdutus – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Mitä terveellinen laihdutus tarkoittaa? Miten onnistut laihduttamaan turvallisin ja terveellisin keinoin?

Erilaisia laihdutuskeinoja on monia, mutta kaikki keinot eivät tue terveyttä. Epäterveellisellä tavalla laihdutetut kilot voivat karista toki nopeastikin, mutta jossain kohtaa haitat nousevat hyötyjen edelle ja karistetut kilot saattavat tulla tuplana takaisin.

Vaikka terveellinen laihdutus saattaisi viedä hieman kauemmin kuin esimerkiksi parin viikon pikadieetti, kannattaa terveellinen laihdutuskeino valita silti. Itseasiassa laihdutus-sana kannattaa muuttaa omassa mielessä kokonaan toiseksi ja muutos-sana voikin olla parempi vaihtoehto, koska onnistunut laihdutus on yhtä kuin onnistunut muutos.

Pysyvä laihdutus vaatii pysyviä elämäntapamuutoksia!

 

Sopeuta laihdutus omaan arkeen sopivaksi

Ennen aloitusta kannattaa huomioida ja suunnitella, että terveellinen laihdutus on omaan arkeen sopivaa ja nimen omaan osa omaa arkea, ei koko arki. Tämä tarkoittaa, että otat huomioon omat voimavarasi ja mahdollisuudet, jotka arkesi suo laihduttamiseen. Mieti oman arkesi rytmiä ja millainen ruokavalio ja ateriamäärä olisi siihen sopiva? Kuinka monta kertaa arkesi sallii sinun liikkua? Huomioi myös, että saat riittävästi lepoa. Näin tekemällä laihdutus pysyy mahdollisimman mieluisana ja voimavaroja lisäävänä, eikä laihduttaminen tunnu jatkuvalta pinnistelyltä ja ponnistelulta arjen ja laihduttamisen välillä.

Top 3 rasvanpolttajat

Top 3 rasvanpolttajaa, joiden avulla tuet painonpudotusta ja kiinteytymistä.

CLA+

9,95
  • Pakkauksessa 100 kapselia
  • Suomessa kehitetty ja valmistettu
  • Laktoositon ja sopii kala-allergikoille

Leader

Vihreä tee

9,95
  • Pakkauksessa 100 tablettia
  • Suomessa valmistettu
  • Riittää 50 päivälle
Suosituin

Fat Burner

26,95
  • Pakkauksessa 60 tablettia
  • Parantaa rasva-aineenvaihduntaa
  • Riittää 30 päivälle

Energiavaje on pakollinen, mutta vaje ei saa olla liian suuri!

Energiavaje on välttämätön kilojen karistamisen kannalta. Tämä tarkoittaa, että kulutat enemmän energiaa päivän aikana kuin saat aterioistasi. Energiavajetta ei kannata kuitenkaan kasvattaa liian suureksi tai noudattaa liian niukkaenergistä ruokavaliosta, koska tällöin kehosi ei saa riittävästi energiaa perustoimintojen ylläpitämiseen, johon kuuluu muun muassa sydämen, keuhkojen ja aineenvaihdunnan normaali toiminta. Liian niukkaenergisen ruokavalion noudattamisen myötä olotilasi saattaa olla jatkuvasti heikko, energiat vähissä, viluttaa ja näiden lisäksi kehosi saattaa ajautua säästöliekille, jolloin se pitää rasvavarastoistaan tiukasti kiinni, jolloin painonpudotus voi pysähtyä vaikka kuinka näkisit nälkää.

Laske päivittäinen kalorinkulutuksesi ohjeidemme avulla

 

Terveellinen, laihduttamista tukeva ruokavalio on isossa roolissa

Energiavaje on toki oleellinen laihdutuksen kannalta, mutta erittäin tärkeässä roolissa on myös ruokavalion terveellisyys. Laihduttaessakin ruokavalio voi ja kuuluu olla ravinnerikas ja monipuolinen kokonaisuus, joka tukee ja edistää terveyttä. Monipuolisen ja terveellisen ruokavalion avulla saat syödä hyvän kokoisia aterioita, jolloin sinun ei tarvitse tuntea nälkää. Jaksat aamusta iltaan ja olosi pysyy tasaisena koko päivän ajan.

Olemme laatineet Pudota painoa syömällä -ruokavalion, jonka avulla hoikistut syömällä monipuolisia, terveellisiä ja maukkaita aterioita! Tutustu ruokavalioon tästä linkistä!

 

Löydä oma tapasi liikkua

Laihduttaessa voit lisätä energiankulutusta ja samalla kasvattaa kuntoasi liikunnan avulla. Muista kuitenkin ennen liikkumaan lähtemistä miettiä mistä liikuntalajeista pidät tai mitä olet halunnut pidempään kokeilla. Liikkua kun voi monella tavalla. Pidä mielessäsi, ettei sinun tarvitse liikkua vain laihtuaksesi, vaan liikunta voi olla samalla mieluisaa puuhaa ja siitä saa ja kuuluu nauttia.

 

Muista levätä riittävästi

Liikunnan ja terveellisen ruokavalion rinnalla säännöllisellä levolla on tärkeä rooli laihdutuksen kannalta. Vähäiset unet lisäävät näläntunnetta ja terveellisten valintojen tekeminen saattaa tuntua vaikeammalta. Lisäksi riittävä lepo tukee lihasmassan säilymistä ja palautumista, jolloin treenimotivaatio pysyy korkeammalla ja jaksat paremmin treenata. Väsyneenä treenit haluaa enemmänkin jättää väliin.

 

Tutkimus todistaa, että rasva palaa paremmin nukkumalla riittävästi

Kaksi viikkoa kestäneen tutkimuksen avulla pystyttiin todistamaan, että unen laadulla ja määrällä on vaikutusta laihdutukseen ja varsinkin laihdutettuun rasvan määrään. Tutkimuksessa oli kaksi ryhmää, joista toinen nukkui 5,5 tuntia ja toinen 8,5 tuntia. Pidemmät yöunet nukkuneen ryhmän jäsenet polttivat 2,5 kertaa enemmän rasvaa kuin huonosti nukkuneet. Katso lisätietoa tutkimuksesta tästä linkistä.

Mitä paremmin nukut, sen paremmin poltat rasvaa!

 

Terveellinen laihdutus onnistuu kun pitää ripauksen rentoutta mukana!

Laihdutus vaatii toki itsekuria, päättäväisyyttä ja tiettyä tiukkuutta, mutta kannattaa muistaa, ettei itseltä tarvitse kieltää kaikkea huvia tai edes kaikkia herkkuja. Laihdutuksen avuksi voikin ottaa 80/20 -säännön, jonka avulla pidät huolta, että 80% syömisistäsi on kunnossa, jolloin voit silloin tällöin nauttia maltillisesti haluamaasi herkkua ja ottaa rennommin.

 

Katso myös:

Ruokavavalio painonpudotukseen
5/5

Pudota painoa syömällä!

Tilaa monipuolinen ja terveellinen ruokavalio vain hintaan 24,95€!

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.