Onnistunut painonpudotus! Lue 8 vinkkiä, jotka auttavat pudottamaan painoasi!

Onnistunut painonpudotus saattaa olla monelle haastavaa. Pari ensimmäistä päivää menevät helposti, mutta sen jälkeen saattaa tulla seinä vastaan. Nälkä kurnii vatsanpohjassa ja motivaatio lopahtaa. Hetki sitten mielen täyttänyt päättäväisyys on vaihtunut luovuttamiseksi ja koet olevasi taas lähtöruudussa… Kuulostaako tutulta?

Haluamme jakaa sinulle tehokkaita neuvoja, miten voit tehdä painonpudottamisesta helpompaa ja miten voit oikeasti saavuttaa tavoitepainosi. Tämän vuoksi sinun kannattaakin ottaa alla olevista vinkeistä mahdollisimman monta käyttöösi! Kun korvaat tämän hetkiset huonot tapasi uusilla, painonpudotusta tukevilla tavoilla, painosi lähtee laskusuuntaan samantien!

Mitä useamman alla olevista painonpudotusvinkeistä otat käyttöösi, sen nopeammin ja tehokkaammin saat painosi putoamaan.

 

Mieti, mitkä tavat ovat pahimmat jarrut painonpudottamisessa!

Niin kurjalta kuin se kuulostaakin, totuus on se, että tämän hetkiset elämäntapasi ovat syy kertyneisiin kiloihin. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää tiedostaa heti ensialkuun, mitkä ovat pahimmat tapasi, jotka kerryttävät kiloja ja miten voit jatkossa muuttaa nämä tavat painonpudottamista tukeviksi. Jos esimerkiksi tiedät hyvin, että iso syy kilojen kertymiselle on päivittäinen herkuttelu, voit päättää, että uusi tapasi on herkutella vain kerran viikossa. Tai jos et ole liikkunut vuosiin, voit päättää, että uusi tapasi on liikkua 3-5 kertaa viikossa. Pohdi huonoja tapojasi ja mieti, miten voit korvata ne paremmilla tavoilla! Tämän jälkeen ryhdy noudattamaan joka päivä uusia tapojasi.

 

Kiinnitä huomio aamupalaasi!

Aamupala on päivän tärkein ateria. Se katkaisee koko yön kestäneen paaston ja täyttää tyhjät energiavarastosi, jonka avulla jaksat aamupäivän. Jos aamupala jää syömättä, nousee iltapäivällä yltyvän napostelun riski todella suureksi. Moni aamupalan väliin jättävä onkin tottunut iltaan painottuvaan syömiseen ja silloin syödyt ruokamäärät voivat olla paljon suurempia kuin tarve olisi. Varmista siis, että syöt terveellisen aamupalan, joka päivä!

 

Juo riittävästi vettä!

Ihmisekehosta 50-70% on vettä, joten on helppo päätellä, että riittävä päivittäinen veden saanti on tärkeää. Vesi muun muassa tukee elimistön toimintoja, auttaa vauhdittamaan aineenvaihdunnan toimintaa ja poistaa kuona-aineita kehosta. Jos et tähän mennessä ole juonut päivittäin riittävästi vettä, juo heti tästä päivästä eteenpäin 2,5-3 litraa päivässä. Jo pelkällä veden juonnin lisäämisellä voit karistaa useita kiloja vuodessa!

Muista kuitenkin, että liika on aina liikaa veden juonnissakin

 

Tarkista ateriavälit!

Naposteletko pitkin päivää vai syötkö säännöllisesti 3-4 tunnin välein? Napostelu aterioiden välissä lisää päivittäistä energiansaantia ja aiheuttaa verensokerin heilahtelua. Verensokerin heilahtelu taas vaikuttaa elimistön rasvanpolttoon negatiivisesti ja kerryttää rasvaa varsinkin keskivartaloon. Kun pidät huolen, että syöt ateriasi 3-4 tunnin välein, etkä napostele aterioiden välissä, pidät nälän loitolla ja syöt kohtuullisemmin päivän aikana.

 

Onnistunut painonpudotus ei onnistu jos makoilet vain sohvalla!

Mitä enemmän makoilet sohvalla, sen vähemmän kulutat energiaa päivän aikana. Jatkuva passiivisuus on haitallista terveydellesi. Mitä enemmän harrastat liikuntaa ja elät aktiivista elämää, sen paremmin tuet terveyttäsi, kulutat päivittäin enemmän kaloreita ja kohennat kuntoasi! Mikäli haluat olla hoikka ja elää terveellistä ja aktiivista elämää, nosta pylly ylös sohvalta ja tee töitä tavoitteidesi eteen!

 

Tiedosta, kuinka paljon kaloreita kulutat!

Oma kalorinkulutus saattaa olla monelle täysin tuntematon luku. Tämän vuoksi olemmekin tehneet helpot laskukaavat, miten voit nopeasti laskea päivittäisen kulutuksesti. Käy tekemässä kalorinkulutuslaskelmasi tästä linkistä ja pääset nopeasti alkuun painonpudottamisessa!

 

Suosi ravinnerikkaita ruoanlähteitä!

Painonpudottaminen voi tarkoittaa monelle hyvin niukan ruokavalion noudattamista. Me sen sijaan uskomme terveellisen ja turvallisen painonpudotuksen nimeen, joka tapahtuu terveellisen ja ravinnerikkaan ruokavalion avulla ja jonka ansiosta paino putoaa tasaisesti viikosta toiseen ja näin ollen pysyy varmemmin poissa. Kun syöt 5-6 kertaa päivässä kevyitä, mutta ravinnerikkaita aterioita, ravitset elimistöäsi ja tuet terveyttäsi samalla kun karistat ylimääräiset kilot pois. Tärkeintä on muistaa painoa pudottaessakin oman kehon terveyden ylläpitäminen ja sen hyvinvointi!

 

Aseta tavoite ja päätä päivittäiset tehtäväsi!

Oli tavoitteena sitten onnistunut painonpudotus tai jonkin muun tavoite, tulee sinun tiedostaa, mitkä päivittäiset seikat auttavat sinua pääsemään päivä päivältä lähemmäs tavoitettasi. TÄmän vuoksi sinun täytyy asettaa itsellesi tavoite ja sen jälkeen päättää, mitkä ovat 1-5 päivittäistä tekoasi, joiden avulla varmistat, että olet joka ilta nukkumaan mennessä askeleen lähempänä haluamaasi! Istu alas paperin ja kynän kanssa ja suunnittele päivittäiset tehtäväsi (esimerkiksi liikunta, ravinto jne…)

Tutustu painonpudottajan treeniohjelmiimme ja aloita matkasi kohti onnistunutta painonpudotusta jo heti tänään!

 

Lue lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.