Muokkaa koti painonpudotusta tukevaksi!

Muokkaa koti painonpudotusta tukevaksi alla olevien vinkkien avulla. Vinkit auttavat tekemään ympäristöstäsi enemmän tavoitettasi tukevan paikan pudotaa painoa ja vältyt jatkuvilta kiusauksilta, jotka syödät itsekuriasi!

Miten oman kodin tai yleensä ottaen oman ympäristön voi muokata painonpudotusta tukevaksi? Moni ei varmasti tule asiaa sen enempää miettineeksi, mutta ympäristöllä on todella suuri merkitys käytökseemme ja tämän vuoksi oikeanlaisella ympäristöllä voitkin tukea painonpudotustavoitettasi merkittävästi. Sen enempää jaarittelematta, tässä tulevat kuusi vinkkiämme kodin muokkaamiseen:

 

Vinkki 1. Poista kaikki houkutukset!

Ihan ensimmäiseksi kannattaa käydä läpi kaikki kodin kaapit ja hankkiutua eroon kaikesta epäterveellisestä. Tämä ihan sen vuoksi, että kaikki kotona olevat epäterveelliset ruoat alkavat huokuttelemaan todella paljon siinä kohtaa kun aloitat painonpudotuksen ja ryhdyt noudattamaan terveellisempää ruokavaliota, jossa menet päivittäin miinuskaloreilla. Herkut lähes tulkoon huutavat nimeäsi kaapeista ja kummittelevat mielessäsi, jos et poista niitä heti alussa ja tämä jos mikä syö suuresti itsekuria ja motivaatiota. Sama koskee ruokien lisäksi myös kaikkien muiden houkutusta aiheuttavien tekijöiden poistamista, jotka laukaisevat herkkuhimon. Tällaisia voivat olla muun muassa pikaruokalan alekupongit, leivontalehdet jne. Laita kaikki heti alussa pois ja näin teet painonpudotukseen ryhtymisestä ja siinä onnistumisessa itsellesi paljon helpompaa!

Täältä voit katsoa kevyitä, painonpudotukseen sopivia reseptejä

 

Vinkki 2. Terveelliset ruoat esille!

Kun olet hankkiutunut kaikesta epäterveellisestä eroon ja täyttänyt kaappisi terveellisellä ruoalla, laita mm. hedelmiä ja kaikkia muita huoneenlämmössä säilyviä terveellisiä ruokia kotonasi esille, jotta tulet suuremmalla todennäköisyydellä syöneeksi niitä.

Huom! Kannattaa kuitenkin muistaa välttää turhaa napostelua ateroiden välissä. Sama pätee myös veden juomiseen, nimittäin kun pidät vesipulloa kotona näkyvillä, tulet suuremmalla todennäköisyydellä siitä juoneeksi.

muokkaa koti painonpudotusta tukevaksi

 

Vinkki 3. Meal preppaa!

Painonpudottajien haasteena on usein liian pitkäksi venyneet ateriavälit, joiden vuoksi syödään ihan mitä sattuu ja samalla myös aivan liian suuria annoksia, koska nälkä ehtii kasvaa niin suureksi! Toinen yleinen syy on jatkuva naposteleminen ateroiden välissä. Kun käytät viikosta vaikka kahtena iltana 1-2 tuntia aikaa aterioiden ennalta valmistamiseen, vältyt turhalta syöpöttelyltä ja tulet syöneeksi juuri sellaisia aterioita, kuin sinun kuuluukin syödä. Tämän avulla pystyt pitämään paremmin huolta napostelun vähenenemisestä, koska syöt päivän mittaan sopivan kokoisia aterioita, jotka sisältävät hyviä ravinnonlähteitä ja varsinkin riittävästi kuitua, joka auttaa pitämään olon kylläisenä aina seuraavaan ateriaan asti.

Ps. Aterioiden ennalta valmistaminen vähentää myös heräteruokaostoksia, koska sinulla on selvät sävelet siitä, mitä syöt ja sinulla on jääkaapissa valmiina jo päivän eri ateriat, joten sinulla ei ole mitään syytä antaa itsellesi tekosyytä käydä kaupassa ostamassa muita ruokia, jolloin mukaan kaupasta kotiin vietäväksi voi eksyä myös herkkuja. 

Katso täältä, mistä aineksista voit meal prepata itsellesi kerralla monta pääateriaa!

 

Vinkki 4. Painot ja treenivälineet esiin!

Tässä asiassa pätee sama kuin terveellisten ruokien esille laittamisessa eli kun laitat kuntoiluvälineet olohuoneen lattialle näkyville, tulet niitä suuremmalla todennäköisyydellä käyttämään enemmän. Jos taas pidät käsipainosi visusti vaatehuoneen perällä vaatekasojen alla, silloin ne siellä pysyvätkin.

Sama pätee myös esimerkiksi lenkkivaatteisiin. Kun päätät ennalta, että menet illalla lenkille ja laitat vaatteet jo valmiiksi tuolin karmille odottamaan, silloin voit helposti, asiaa sen enempää miettimättä, vaihtaa vaatteet ja lähteä lenkille. Näin teet treenaamisesta itsellesi paljon helpompaa!

 

Vinkki 5. Viljele motivaatiolappusia sinne tänne!

Niin kuin olet varmasti aiemmista vinkeistä jo huomannut, painotamme asioiden esillä pitämistä ja tämä sama pätee myös motivaatiolappusiin. Kun laitat yhden kylpyhuoneen peiliin odottamaan, saat siitä heti aamulla hampaita harjatessa motivaatiota ja intoa, jonka avulla varmistat, että päiväsi lähtee hyvin käyntiin. Kun jätät toisen lapun jääkaapin oveen, muistutat itsellesi ennen aamupalan syömistä, miksi aamupalan tulikaan olla mahdollisimman terveellinen ja painonpudotusta tukeva. Näin pystyt koko ajan vaikuttamaan oikealla tavalla mieleesi ja ajatuksiisi, jonka avulla pysyt oikeilla raiteilla!

Listasimme motivoivat kirjat, katso lista!

 

Vinkki 6. Ota muistitaulu käyttöön!

Ota muistitaulu itsellesi käyttöön johon kirjoittelet joka päivä tussilla eri tehtäviä ja asioita, jotka aiot sinä päivänä saada aikaan. Päivän mittaan pyyhi taulusta/yliviivaa tehdyt asiat pois ja varmista illasta, että taulu on tyhjä ja kirjoita siihen valmiiksi seuraavan päivän tehtäviä. Muistitaulua kannattaa käyttää ehdottomasti esimerkiksi liikuntasuoritusten ja aterioiden seuraamiseen. Muista asettaa muistitaulu näkyvälle paikalle, jolloin näet sen joka päivä ja muistitaulun käyttäminen on mahdollisimman helppoa!

Muokkaa koti painonpudotusta tukevaksi, se totisesti kannattaa!

 

Koitko nämä vinkit hyödyllisiksi? Kerro mielipiteesi ja jos koit tämän kirjoituksen hyödylliseksi, jaa se ihmeessä myös ystävillesi. 

Katso myös: 

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.