Miksi paino ei laske? Nämä saattavat olla syynä!

Miksi paino ei laske? Miksi puntari näyttää koko ajan samaa tai jopa hieman enemmän? Turhauttavaa!

Monesti kirjoitamme vinkkejä siitä, miten onnistut saavuttamaan jonkin tavoitteesi, mutta tänään ajattelin lähteä lähestymään asiaa hieman toisesta näkökulmasta, nimittäin siitä, mitkä voivat olla niitä arkisia tekoja, jotka ovat painonpudotuksen esteenä. Näistä muutamista seikoista ainakin yksi jos toinenkin voi olla monelle tuttuja ja sen vuoksi kirjoitimmekin jokaisen seikan perään myös vinkin, miten voit jatkossa toimia samassa tilanteessa toisin.

 

Miksi paino ei laske? Tässä 5 syytä, jotka saattavat olla syyn takana!

Syöt mitä sattuu, milloin sattuu!

”Aamulla herätyskellon soidessa suuntaan jääkaapille ja otan sieltä mitä vastaan tulee ja syön sitä, mitä juuri sillä hetkellä tekee mieli. En sen kummemmin mieti, mistä ravintoaineista aamupalani koostuu, vaan syön sen, jotta saan jotain ruokaa kurnivaan vatsaani. Mietin sitten loppupäivästä tarkemmin, mitä syön, mutta nyt en jaksa käyttää siihen aikaa…”

Onnistunut painonpudotus lähtee liikkeelle siitä, että mietit etukäteen, mitä aiot syödä esimerkiksi tulevien päivien aikana ja sen pohjalta käyt kaupassa ostamassa tarvittavat ainekset ja mieluummin valmistat ateriat vielä jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Jos et tee näin, nälän yllättäessä syöt mitä sattuu ja milloin sattuu, etkä lopulta ole yhtään kartalla, mitä päivän aikana olet tullut syöneeksi.

Jotta voit onnistua painonpudotuksessa, sinun tulee MIETTIÄ ja SUUNNITTELLA mität syö, milloin syöt ja kuinka paljon syöt, jotta voit olla tilanteessa koko ajan kartalla.

On ihan turha haaveilla painonpudotuksesta, jos ei tee asian eteen mitään tekoja!

 

Annat flown viedä mukanaan!

”En minä viitsi mitään tarkempia ohjeita noudattaa, menen flown mukana. Liikun silloin kun siltä tuntuu, syön mitä milloinkin tekee mieli ja sillä varmasti saan painoni putoamaan…” 

Jos et mieti valmiiksi, miten aiot liikkua viikon aikana tai niin kuin aiemmin kirjoitimme, et mieti mitä sinun tulisi päivän aikana syödä, jotta saisit painosi putoamaan, silloin et suurella todennäköisyydellä onnistu tavoitteessasi. Tällöin vain haaveilet painonpudotuksesta ja sille asteelle se jääkin, JOS et tee tekoja haaveesi eteen ja tee siitä tavoitetta, on turha odottaa tuloksia. Istu siis alas, mieti MITÄ AIOT SYÖDÄ, miten AIOT LIIKKUA tulevien viikkojen aikana ja mitä kaikkia muita tekoja aiot tehdä painonpudotustavoitteesi eteen. Simple as that!

A dream without a goal is a wish

 

Jätät aamupalan tai jonkin muun aterian väliin!

”Jätän aamupalan tai jonkun muun aterian väliin, etten tule syöneeksi päivän aikana niin paljon. Mitä vähemmän syön, sen parempi…”

Moni saattaa ajatella, että aterioiden väliin jättäminen olisi hyvä asia ja sen kautta paino saadaan laskemaan nopeammin, mutta itseasiassa siinä voi käydä täysin toisin päin. Nimittäin esimerkiksi aamupalan väliin jättäminen voi johtaa usein siihen, että nälkä kurnii koko ajan vatsanpohjassa ja napostelet koko loppupäivän mitä sattuu. Tai jos jätät lounaan väliin ja venytät ateriaväliäsi moniin tunteihin, lopulta nälkäsi on niin valtava, että syöt kerralla suuren annoksen, joka sisältää paljon energiaa, jopa 2-3 aterian edestä.

Järkevintä on syödä päivän aikana 3-4 tunnin välein yhteensä 5-6 ateriaa, joiden pohjana käytät runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Näin saat pidettyä olosi kylläisenä pitkin päivää, etkä tule syöneeksi liian suuria ja energiapitoisia aterioita. Näin varmistat myös, että elimistösi aineenvaihdunta toimii mahdollisimman hyvin, eikä se siirry säästöliekille, niin kuin se voi mennä silloin jos syö päivittäin liian niukasti.

 

Ratkeat aina herkuttelemaan kun herkkuhammasta kolottaa!

”Tänään en syö mitään herkkuja. Tänään aion syödä vain terveellisiä aterioita… OI IHANAA, tuoretta pullaa, mums mums…”

Heikko itsekuri on monen ongelma ja selkäranka saattaakin katketa heti ensimmäisen kiusauksen vastaan tullessa. Tämä voikin tarkoittaa, että aamulla sparrasit itseäsi peilin edessä alkavaa päivää varten ja olit ihan 110% varma, että päiväsi sujuu loistavasti ja syöt todella terveellisesti ja juuri niin kuin pitää, mutta jo päivällä kohtaat suuren haasteen, kun työpaikan kahvipöydässä vastaan tulee tuore pullan tuoksu. Saatat miettiä, että mitä väliä, voinhan aina syödä yhden pullan ja mussutat pullan mahaasi. Pullan jälkeen kaikki leviää käsiin ja syöt mitä sattuu… Sen jälkeen mietit mitä väliä, aloitan sitten joskus uudestaan.. Kunhan olen tässä herkutellut ensin muutamia päiviä.

Itsekuria ei voi kasvattaa millään muulla tavalla, kuin sillä, että vahvistat itseäsi ja opit sanomaan herkuille ei (tai ainakin opit rajoittamaan herkuttelua). Jokainen kieltäytyminen voi sillä hetkellä tuntua tuskaiselta ja olisit niin mielelläsi halunnut syödä juuri sen pullan tai muun herkun, mutta kun tilanne on mennyt ohi ja lopulta huomaat, että hei mähän osasin sanoa ei, tunnet onnistumisen tunnetta ja olet ihan että JES! Kun teet näin kerta toisensa jälkeen, huomaat, kuinka EIn sanominen itselle on helpompaa, etkä enää kieriskelekään siinä haluamisen tuskan tunteessa.

Lue myös: Miten kasvattaa itsekuria? Katso vinkit!

 

Olet tekosyiden keksimisen kingi!

”En voi tänään tehdä treeniäni, koska minulla on niin paljon menoja (lopputulos:istun lopulta koko illan sohvalla ja katson telkkaria ja syön herkkuja…)”

Meidän mieli on vekkuli kaveri ja se syöttää meille välillä ihan kummia ajatuksia. Näin voi tapahtua ihan milloin vaan ja missä vaan. Mielesi kyllä keksii kaikenlaisia tekosyitä, jos vain annat sen tehdä niin. Se keksii tekosyitä varsinkin silloin kun sinun pitäisi treenata tai syödä terveellisesti. Se alkaa usuttamaan ajatuksia, joiden vuoksi alat kyseenalaistaa painonpudotustavoitettasi ja jonka kautta voisit palata vanhojen tapojen pariin eli herkuttelemaan, laiskottelemaan ja syömään mitä sattuu…

Tekosyiden avulla pyrimme pitämään kiinni mukavuuden tunteesta ja mukavuuden tunnetta tuottavista tavoista. Tämä johtuu ihan siitä, että me ihmiset ollaan mukavuudenhaluisia kaksijalkaisia. Jotta tekosyistä voidaan päästä eroon, on vain pysyttävä itselle lujana ja oltava päättäväinen silloinkin kun ei tunnu siltä. Me olemme pyrkineet karistamaan tekosyyt ja hetkellisen laiskuuden käyttämällä 5, 4, 3, 2, 1 tekniikkaa, jossa lasketaan takaperin yhteen ja sen jälkeen singahdetaan ylös ja lähdetään liikkeelle tai tehdään jotain muuta, mitä juuri sillä hetkellä pitäisi tehdä. Silloin tekosyyt eivät paljon paina vaan silloin mennään!

 

Ei enää miksi paino ei laske -murehtimista, vaan enemmän toimintaa!

Sen sijaan, että keskityt miettimään miksi paino ei laske, keskity sen sijaan varmistamaan, että teet joka päivä oikeita tekoja, joiden avulla varmistat, että paino kyllä laskee tasaiseen tahtiin!

 

Katso myös:

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.