Haluaisitko saada lisää energiaa arkeen? Haluaisitko tuntea olosi virkeämmäksi ja kevyemmäksi? Haluaisitko päästä turvotuksesta ja muutamista senteistä eroon ennen kesän kunnollista alkua ja suunnata kevyempänä kesään?

Omaan olotilaan pystyy saamaan muutosta melko lyhyessäkin ajassa, jos vain suostuu toteuttamaan oikeita keinoja päivästä toiseen. On myös tärkeä tiedostaa, mitkä tämän hetkiset tavat aiheuttavat turvotusta, väsymystä ja kilon kertymistä ja tarttua juuri näiden tapojen muuttamiseen!

 

5 vinkkiä, joiden avulla suuntaat kevyempänä kesään!

Kevyempänä kesään

1. Tiedä, kuinka paljon syöt ja kuinka paljon kulutat!

Tietoisuus omasta energiansaannista ja kulutuksesta ovat tärkeässä roolissa onnistuneen painonpudotuksen kannalta, koska paino ei putoa jos nautit toistuvasti päivän aikana enemmän tai saman verran energiaa kuin kulutat. Ainoastaan päivittäinen kalorivaje on tie onnistuneeseen painonpudotukseen.

Pitämällä jatkossa päivittäistä ruokapäiväkirjaa syömisistäsi ja energiankulutuksestasi pystyt paljon suuremmalla todennäköisyydellä varmistamaan haluamasi painonpudotustulokset!

Tässäkin kohtaa kannattaa kuitenkin pitää järki matkassa mukana, eikä kalorivajetta kannata viedä äärimmäisyyksiin, ainakaan pitkäaikaisesti. Me suosittelemme laskemaan kalorit pitkäkestoisessa painonpudotuksessa minimissään 1500 kaloriin, jonka avulla kehosi saa riittävästi energiaa, paino putoaa tasaisesti ja samalla voit ja jaksat hyvin!

Laske päivittäinen kalorinkulutuksesi 

Hyödynnä Sulamo-kalorinlaskuria päivittäisenä apurina

 

2. Lisää runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä ruokavalioosi!

Kasvikset auttavat täyttämään vatsasi tehokkaasti melko vähällä energiamäärällä. Siksi kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin pohjautuva ruokavalio onkin loistava tuki painonpudotuksessa ja painonhallinnassa!

Vaikka kasvikset, marjat ja hedelmät ovat niukkaenergisiä, sisältävät ne silti runsaasti vitamiineja, antioksidantteja, hivenaineita, vitamiineja ja kuituja, jotka hellivät kehoasi, terveyttäsi ja suolistoasi.

Esimerkki: nauti aamupalan ja iltapalan yhteydessä marjoja, pääaterioilla runsaasti salaattia / keitettyjä kasviksia ja välipalalla hedelmiä. Näin saat helposti 0,5-1 kiloa täyteen päivässä!

kevyempänä kesään

3. Liiku enemmän!

Liikunta auttaa kuluttamaan enemmän energiaa, se tukee terveyttäsi ja tuo runsaasti lisää virtaa arkeen! Jos et ole liikkunut pitkiin aikoihin, kannattaa ottaa aluksi tavoitteeksi liikkua päivittäin 30 minuuttia. Ensimmäisillä viikoilla tämä voi tarkoittaa rauhallisia kävelylenkkejä tai muita rauhallisia liikuntamuotoja. Tärkeintä on, että liikut! Hiljalleen päivien ja viikkojen myötä kuntosi ja jaksamisesi kasvaessa voit nostaa harjoitusten tahtia ja kestoa, mutta ensi alkuun on tärkeintä, että pääset liikkeelle ja pysyt liikkeessä!

Liikuntaharjoitusten lisäksi on tärkeää pyrkiä lisäämään aktiivisuutta päivän muihin tunteihin, koska jatkuva passiivisuus laskee energiankulutustasi, jolloin painonnousun riski on suurempi.

Jatkuva passiivisuus voi olla suuri terveysriski

 

4. Treenaa lihaskuntoa!

Lihaskunnon treenaaminen, ylläpitäminen ja maltillinen kasvattaminen tukee hyvin painonpudotusta ja se on myös äärimmäisen tärkeää hyvän terveyden kannalta. Tarvitset lihaksia kaikkeen mitä teet ja mitä enemmän ikää kertyy, sen tärkeämpään rooliin hyvä lihaskunto nousee!

Painonpudotuksen kannalta lihasmassan kasvamisesta on hyötyä energiankulutuksen nousemisessa, koska lihas kuluttaa enemmän energiaa kuin rasva. Lisäksi tehokkaan lihaskuntoharjoituksen jälkeen energiankulutus voi olla korkeampaa useita tunteja treenin jälkeen.

Lihaskuntotreenejä voit toteuttaa kuntosalilla ohjaajan kanssa tai itsenäisesti. Kotona treenaamalla saat myös hyvin aktivoitua lihaksiasi tehokkaiden kotitreenien avulla. 

 

5. Hae zeniä arkeesi!

Kevyemmän arjen ja onnistuneen painonpudotuksen kannalta tärkeässä roolissa ovat oikeanlainen ruokavalio, päivittäinen kalorivaje, säännöllinen liikunnan harrastaminen ja arkinen aktiivisuus. Näiden lisäksi tärkeään rooliin nousee myös riittävä lepo, palautuminen ja stressin vähentäminen arjesta.

On todettu, että väsymys ja jatkuva stressi voivat aiheuttaa painonnousua ja ne voivat vaikeuttaa painonpudotustavoitetta melkoisesti. (hormonitoiminnan ja aineenvaihdunnan häiriöt, yösyöminen, liikasyöminen, napostelu…) 

Jos mielesi käy jatkuvasti ylikierroksilla, stressikäyrät ovat katossa ja yöunet ovat katkonaisia, tällöin paras keino edetä on pysähtyä paikoilleen, ottaa rennosti ja pyrkiä vähentämään kuormaa. Jos rentoutuminen tuntuu haastavalta, voi meditaatiosta, joogasta ja mindfulnessista olla apua.

 

Kun voit henkisesti hyvin, kehosi voi ja toimii paremmin!

kaurapala-avokadosalaatti

Kampanja – 12 päivän Puhdistusdieetin avulla kevyempänä kesään!

Puhdistusdieetti -30% alennuksessa vain tämän viikon ajan!

Jos haluat helliä ja puhdistaa kehoasi ja saada lisää virtaa ja energiaa arkeesi, lähde mukaan 12 päivän Puhdistusdieetille!

Puhdistusdieetissä puhdistat kehoasi terveellisen ravinnon avulla, nautit säännöllisesti viisi ateriaa päivän aikana ja opit valmennuksen aikana, miten eri ruoat tukevat terveyttäsi, hyvinvointiasi ja kehosi luonnollista puhdistumista.

Huom! Kampanja voimassa vain 15.-19.5.2019!

Tutustu Puhdistusdieettiin