Kookos-currykeitto

Kookos-currykeitto

Kookos-currykeitto hurmaa lämmöllään ja mausteisuudellaan! Tämä keitto sopii niin arkeen kuin myös viikonloppuvieraille tarjottavaksi, koska se on täynnä makuelämyksiä hieman paremmallekin kulinarstille. 😉 

Jos haluat saada keitosta proteiinipitoisemman, voit nauttia keiton rinnalla keitetyn  kananmunan tai lisätä lautasellesi 2-3 ruokalusikallista raejuustoa.

Ohjeessa käytetty spiraaliraastin saatavilla tästä linkistä. Todella näppärä väline ruoanlaittoon! 

 

Kookos-currykeitto

Ateria Keitot, Pääateriat
Kokonaisaika 30 minuuttia
Annosta 3 annosta
Kalorit 341kcal

Ainekset:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 keltasipuli
  • 1 tl inkivääriä (raastettua, tuoretta)
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 rkl punaista currytahnaa (esim. Spice Up!)
  • 1/2 limen mehu
  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 sellerin varsi
  • 1 prk kookosmaitoa (380g)
  • ripaus ruususuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1 rkl tuoretta persiljaa (silputtuna)

Valmistusohje:

  • 1. Kuumenna vesi kattilassa ja sekoita joukkoon kasvisliemikuutio ja anna keittyä niin, että kuutio on sulanut veden joukkoon. 
  • 2. Pilko sipuli pieniksi paloiksi. Raasta tuoreesta inkivääripalasta 1 tl inkivääriä ja murskaa valkosipulin kynnet. 
  • 3. Käytä spiraaliraastinta ja tee bataatista ja kesäkurpitsasta ”spiraalipastaa”. Jos sinulla ei ole spiraaliraastinta, voit hyvin suikaloida bataatin ja kesäkurpitsan pitkiksi, ohuiksi paloiksi veitsen avulla. Pilko tämän jälkeen selleri 1-2 sentin paksuisiksi paloiksi. 
  • 4. Lisää oliiviöljy pannulle ja lämmitä pannu keskilämmöllä. Lisää pannulle silputtu sipuli, inkivääri ja paista 2-5 minuutin ajan koko ajan lastalla sekoittaen. Lisää sen jälkeen murskattu valkosipuli ja paista vielä 30 sekunnin ajan.
  • 5. Kaada paistetut ainekset kattilaan veden joukkoon johon lisäät myös currytahnan ja puolikkaan limen mehut. Sekoita puuhaarukalla niin kauan, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti keskenään. 
  • 6. Lisää tämän jälkeen pilkkomasi bataatti, kesäkurpitsa ja selleri. Anna keittyä 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää kookosmaito ja anna keittyä vielä 5-10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta keitto ruususuolalla ja mustapippurilla. 
  • 7. Lisää loppuvaiheessa pilkkomasi basilika ja persilja ja anna keittyä vielä 2 minuuttia.

Kiinnostuitko reseptistä? Näin hankit ostoslistan reseptin aineksista parilla näpäytyksellä!

 

Kokeile myös: Kevyt ja herkullinen kookos-maapähkinäkastike

Katso kaikki reseptit