Päivittäiset tavat, tukevatko ne tavoitettasi?

Moni ryhtyy painonpudotukseen valtavan alkuinnostuksen siivittämänä, eikä mieti asiaa sen enempää. Monelle painopudotuksessa onkin kyse hetkellisen ruokavalion noudattamisesta, eikä välttämättä ajatella sen enempää miten päivittäiset tavat ja niiden kokonaisvaltainen muutos vaikuttavat lopputulokseen. Tällaisessa tilanteessa valitettavasti painonpudotus on hyvin harvoin pysyvää, johtuen siitä, että pysyvä painonpudotus vaatii pysyvän tapojen muuttamisen.

Varsinkin painonpudottajalla ensimmäiset päivät ja viikot voivat olla tuskaisia. Tiedetään kyllä mitä halutaan, mutta eteneminen tuntuu tuskaisen hitaalta. Paino halutaan saada laskemaan monta kiloa jo ensimmäisen viikon aikana, eikä painonpudotusta jakseta odottaa montaa viikkoa, saati kuukautta… Hiljalleen mieleen alkaa tupsahdella kysymyksiä jotka saattavat lannistaa ja saada palaamaan takaisin vanhojen tapojen pariin. Mutta kannattaako niihin palata? Eihän nyt toki.

 

Päivittäiset tavat uusiksi

On tärkeä ensimmäiseksi tiedostaa, että vanhat samat, jo vuosia toistetut päivittäiset tavat eivät välttämättä tue tavoitettasi, vaan ne tukevat sitä elämää, jollaista elät juuri nyt. Eli tiivistettynä: tämän hetkiset tapasi ovat tuoneet sinut tähän pisteeseen, jossa tällä hetkellä elät!

Totutut, vanhat tavat tuntuvat mielestäsi mukavilta ja tuottavat mielihyväntunnetta, josta saatat pitää tiedostamattasi kynsin ja hampain kiinni. Tunne voikin olla aluksi muutosta tehdessä hyvin ristiriitainen, koska haluat muutosta elämääsi kovasti, mutta samalla haluat tuntea vanhojen tapojen tuomaa mukavuudentunnetta. Valitettavasti vanhojen tapojen toistamisella et saa aikaiseksi haluamaasi muutosta. Vanhoilla tavoilla pystyt vain ylläpitämään sellaista elämää, jollaista olet tähän päivään asti elänyt.

Herkkujen syöminen ja sohvalla makaaminen tuntuvat juuri sillä hetkellä hyvältä ja mukavalta vaihtoehdolta, mutta auttaako sohvalla makaaminen tavoitteesi saavuttamisessa? Jos toistat tätä samaa päivästä toiseen, millaista elämäsi on kymmenen vuoden kuluttua? Näytätkö siltä, miltä haluat näyttää? Elätkö sellaista elämää, kuin haluat elää?

 

Uudet tavat tuovat mukanaan haluamasi muutoksen!

Uudet tavat tuntuvat aina aluksi vaikeilta ja epämukavilta, mutta onneksi niiden toistamiseen tulee ajan myötä muutos. Kun olet toistanut uusia tapoja riittävän monesti, aivosi tottuvat niihin ja lopulta ne korvaavat vanhat tavat uusilla. Tämän myötä esimerkiksi aluksi vaikealta tuntuva terveellisen ruokavalion noudattaminen on lopulta helppoa eikä vaadi edes ponnisteluja. Tähän pisteeseen päästäksesi sinun on vain ensin toistettava uutta tapaa kerta toisensa perään ja totutettava aivosi uuteen tapaan.

Uuden tavan oppiminen on vähän sama kuin polun tekeminen metsään. Kun kävelet metsässä samaa reittiä riittävän monta kertaa, muodostuu siihen polku. Vanhat polut jäävät käyttämättä ja ne häviävät hiljalleen pois.

 

TEHTÄVÄ:

Suosittelemme, että mietit nyt kahta eri tapaa, jotka ovat ääripäitä toisilleen. Näitä voivat olla esimerkiksi liikkumattomuus ja liikkuminen. Mieti, millaista elämäsi on, jos et liiku vuoteen? Entä millaista elämäsi on, jos liikut säännöllisesti seuraavan vuoden ajan? Voit miettiä samaa ruokavalion suhteen. Millaista elämäsi on, jos syöt vuoden epäterveellisesti? Entä jos syöt vuoden terveellisesti? Mieti millaista elämäsi on kymmenen vuoden kuluttua, jos noudatat näitä tapoja päivittäin.

Saavuttaaksesi muutosta elämässäsi, tulee sinun muuttaa tapojasi. Mieti, millaista elämää haluat elää nyt ja tulevaisuudessa? Jos haluat pudottaa painoasi, mieti mitkä tämänhetkiset tapasi ovat tavoitteesi esteenä ja miten voit muuttaa niitä jatkossa tukemaan painonpudotusta?

”Järjettömyys on sitä, kun toistaa samoja asioita yhä uudelleen ja uudelleen ja odottaa erilaisia tuloksia.”

Ps. Muista hyödyntää ilmaista Painonpudottajan ruokavaliota

 

Katso myös:

 

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.