Katso nämä top 5 vastustuskykyä parantavat ruoat ja nappaa 2 reseptiä!

Vastustuskykyä parantavat ruoat, mitä ne voisivat olla? Katso alta lista top 5 vastustuskykyä parantavista ruoista ja listan perään annamme kaksi reseptiä, joiden avulla helpotat näiden ruokien lisäämistä päivittäiseen ruokavalioosi!

 

1. Appelsiini

Appelsiinit sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja ne auttavat kudosten korjaamisessa sekä saattavat lyhentää virusperäisen flunssan kestoa. C-vitamiinin lisäksi appelsiinit sisältävät myös muun muassa kalsiumia, folaattia ja kaliumia.

Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä ruokia ovat myös: punainen paprika, lehtikaali, parsakaali, kukkakaali, mansikka ja ananas.

 

2. Inkivääri ja kurkuma

Inkivääri ja kurkuma tukevat vastustuskykyä ja auttavat selättämään flunssaa. Molemmat ovat hyvin antioksidanttipitoisia ja ne hillitsevät kehon tulehduksia. Inkivääriä ja kurkumaa onkin käytetty pitkään luonnollisena tulehduskipu- ja pahoinvointilääkkeinä.

Kaikki kotona suoritettavat valmennukset ja treeniohjelmat 13.4.2020 saakka -30% alennuksessa!

 

3. Valkosipuli

Vahva valkosipuli on täynnä antioksidanttisia yhdisteitä ja se sisältää myös seuraavia vitamiineja; A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-, D- ja E-vitamiinia, kuten myös kalsiumia, kuparia, rautaa, potassiumia ja seleeniä.

Valkosipuli kannattaa murskata mahdollisimman pieneksi, koska juuri murskatessa valkosipulissa muodostuu terveellisiä tiosulfinaatteja.

 

4. Probiootit ja prebiootit

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka tehostavat vastustuskykyäsi. Tämän vuoksi probioottisia ruokia kannattaa syödä mahdollisimman usein, jotta vastustuskykysi voisi vahvistua ja näin ollen voisit alentaa kehossasi jylläävien tulehduksien riskiä ja varmistaa, etteivät taudit pääse mellastamaan kehossasi. Prebiootit sen sijaan ovat probioottien ruokaa ja syömällä riittävästi prebioottipitoisia ruokia, varmistat, että suolistossasi olevat hyvät mikrobit saavat riittävästi ravintoa, jotta ne voivat tukea vastustuskykyäsi.

Prebiootteja on muun muassa: banaaneissa, kaurapuurossa, hernekasveissa, parsassa, artisokassa ja hunajassa. Ps. On hyvä syödä yhdessä probioottipitoisia ja prebioottipitoisia ruokia, koska se saattaa tehostaa niiden hyötyjä.

Tilaa laadukkaat probiootit Hyvinvoinnin-verkkokaupasta

 

5. Hapankaali

Hapankaali valmistetaan maitohappokäymisen avulla ja se sisältää terveydelle ja vastustuskyvylle hyödyllisiä Leuconostoc- sekä Lactobacillus-bakteereja sekä myös entsyymejä, C-vitamiinia ja B12-vitamiinia, jotka auttavat elimistöäsi suojautumaan viruksia vastaan.

Huom! Kaupan hyllystä hapankaalipurkkia valitessa kannattaa muisaa valita pastöroimaton vaihtoehto, koska pastörointi tappaa hapankaalissa olevat terveydelle hyödylliset bakteerit.

 

Muistathan:

Tärkeintä on toki se, että ruokavaliosi kokonaisuus on kunnossa ja se on suurimmaksi osaksi terveellinen ja ravinnerikas kokonaisuus. Näillä yllä mainituilla ruoilla boostaat ruokavaliosi terveellisyyttä ja lisäät siihen vastustuskykyäsi tehostavia ruokia! 🙂

vastustuskykyä parantavat ruoat

Voimajuoma (1 annos)

Ainekset: 

 • 2 appelsiinin mehut
 • 1 dl tuoretta mangoa (ei pakollinen)
 • 1 tl hunajaa
 • 1 tl raastettua inkivääriä
 • 1/2 tl tuoretta kurkumaa
 • 2 kanamunan valkuaista

Ohje: Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja nauti!

 

Värikäs salaattikulho (1 annos)

Ainekset:

 • Runsaasti salaattia haluamistasi aineksista
 • n. 2 kourallista parsakaalta
 • hapankaalta
 • 150-200g Bonduelle kikherneitä
 • 1 keltasipuli
 • 1 rkl öljyä paistamiseen
 • öljyä tai haluamaasi salaatinkastiketta

Ohje: Laita parsakaali keittymään. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Kun sipuli on kauniin kullanruskeaa, lisää joukkoon huuhdellut kikherneet ja paista muutaman minuutin ajan (lisää tarvittaessa tilkka öljyä joukkoon). Mausta kikherneet oman maun mukaan. Valmista sen jälkeen salaatti haluamistasi aineksista.

Lähde lopuksi kokoamaan annosta kulhoon: laita pohjalle runsaasti salaattia, sen jälkeen lisää parsakaali, paistettua kikhernettä ja sipulia, 2 rkl hapankaalta ja ripottele lopuksi pinnalle tilkka öljyä tai haluamaasi salaatinkastiketta. Tämän jälkeen ateria on valmis nautittavaksi!

Kaikki kotona suoritettavat valmennukset ja treeniohjelmat 13.4.2020 saakka -30% alennuksessa!

 

Katso myös: 

 

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.