Paranna vastustuskykyä nukkumalla riittävästi!

Paranna vastustuskykyä panostamalla nukkumiseen ja unen laatuun!

Aiemmin jaoimme listan top 5 vastustuskykyä parantavista ruoka-aineista. Jos missasit kyseisen kirjoituksen, voit lukea sen tästä linkistä.

Tässä sähköpostissa kerromme sinulle, miten uni vaikuttaa terveyteesi ja vastustuskykyysi ja miten voit jatkossa unen optimoinnilla ja riittävällä levolla tukea näitä kahta.

 

Heikot yöunet heikentävät vastustuskykyäsi!

Vähäisellä nukkumisella on haitallinen vaikutus vastustuskykyysi ja tutkimuksilla onkin todettu, että säännöllinen liian vähäinen / heikkolaatuinen uni laskee elimistösi kykyä taistella eri infektioita vastaan. Tämä tarkoittaa, että elimistösi ei jaksa täydellä teholla taistella pöpöjä vastaan, jolloin sairastumisen riski on korkeampi.

Hyvillä ja riittävän pituisilla yöunilla on sen sijaan päinvastainen vaikutus vastustuskykyysi ja niillä voidaankin katsoa olevan vaikutusta elimistösi kykyyn torjua flunssaa ja vilustumista. Tämän vuoksi hyvistä yöunista ei kannata missään kohtaa tinkiä, vaan pikemminkin niihin tulisi panostaa viikon jokaisena päivänä ja unta olisi hyvä saada noin 7-9 tunnin verran per yö.

 

Paranna vastustuskykyä panostamalla unen määrään ja laatuun! Tässä 7 keinoa:

1. Pyri menemään joka ilta samaan aikaan nukkumaan! Näin luot tasaista rutiinia itsellesi, jolloin kehosi tottuu uuteen rytmiin ja iltaisin nukahtaminen helpottuu.

2. Vältä viemästä medialaitteita sänkyysi ja vältä katsomasta ruutua illan viimeisen tunnin aikana! Kirkas valo aktivoi aivojasi ja samalla annat runsaasti informaatiota mielellesi, jolloin se saattaa helposti käydä ylikierroksilla ja nukahtaminen vaikeutuu sekä unenlaatu kärsii.

3. Viilennä makuuhuoneen lämpötila 17-19 asteiseksi. Viileässä huoneessa nukahtaminen helpottuu ja joskus on jopa sanottu, että viileässä huoneessa nukkuminen auttaa hoikistumaan, koska viileässä elimistö tuottaa enemmän ruskeaa rasvaa, joka kuluttaa enemmän energiaa.

4. Vietä sängyssä aikaa vain nukkuessasi. Turha oleskelu sängyssä saattaa vaikeuttaa nukahtamista. Tämän vuoksi sänkyä tulisi käyttää vain sille tarkoitetuin tavoin.

5. Jos nukahtaminen tuntuu vaikealta, nauti iltapalaksi kaurapuuroa tai jotain muuta hitaita hiilihydraatteja sisältävän aterian. Hiilihydraatit auttavat nukahtamisessa.

6. Pidä 10 minuutin murheiden purku -hetki ennen nukkumaanmenoa, jolloin kirjoitat kaikki mieltäsi askarruttavat asiat paperille ylös. Näin vältät viemästä niitä mukanasi sänkyyn.

7. Tee rauhoittava ja rentouttava venyttely-/hengitysharjoitus ennen nukkumaan menoa. Näin lasket kierroksia ja rauhoitat kehoasi ja mieltäsi.

 

Katso myös: 

Tilaa Ilmainen painonpudottajan ruokavalio

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja ruokavalio toimitetaan muutamassa minuutissa sähköpostiisi.