You are here:-Toco
Toco 2016-11-18T14:17:55+00:00

TOCO

Riisinlesejauhe eli lempinimeltään ”Toco” on valmistettu fermentoimalla kokojyväriisin jyvän ja kuoren välissä oleva lese, joka sisältää lähes kaiken riisin sisältämät ravinteet Ruskean riisin ruskea väri on juuri tämä kerros, mutta se yleensä poistetaan syötävästä riisistä, kun tehdään yleisesti tunnettua valkoista riisiä.Tuotenimi Toco tulee Tokotrienoleista (engl. Tocotrienols), jotka ovat E-vitamiinin tehokkaampi ryhmä. Tocotrienols viittaa E-vitaamiinin neljään tehokkaampaan ryhmään, joita toco sisältää, erityisesti näitä Tokotrienoli-komplekseja eli E-vitamiineja, jotka ovat alkaen 40 kertaa tehokkaampia toiminnassaan kuin Tokoferolit (joita yleisesti E-vitamiinin mittatikkuna pidetään).

 

Toco on loistava E-vitamiinin lähde

 Tocotrienols tekee hyvää iholle ja limakalvoille, sillä se on erittäin hyvä E-vitamiinin lähde. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, jopa yli 100 erilaista. Antioksidantit eli vitamiinit, mineraalit ja entsyymit auttavat soluvaurioita ja vanhenemista vastaan. Lisäksi tocossa on runsaasti proteiinia ja B-ryhmän vitamiineja, seleeniä, unikinonia, alfalipoiinihappoa, flavonoideja, glutationiperoksidaasia sekä 28 erityyppistä tokotrienolia eli tehokkaimpia E-vitamiineja.

E-vitamiinin lisäravinnepurkeista tuttu yleinen muoto on d-alfa-tokoferoli. Tämä on kuitenkin vain yksi E-vitamiinin muoto. E-vitamiineja on kategorisoitu neljä tokoferolia: alfa-, beta, gamma ja deltatokoferoli. Tehokkain näistä on kuitenkin tehottomampi kuin yksikään tocotrienoleista.

Puhdistamon Toco-valmisteessa on käytetty juuri tätä riisin ravinnerikkainta kerrosta. Se sisältää 8mg / 100g tokoferoleita, sekä 10 mg / 100g tokotrienoleita. Kattavan E-vitamiiniprofiilinsa lisäksi jauhe sisältää luontaisesti kaikki B-ryhmän vitamiinit (paitsi B12) ja erityisen paljon B3:sta eli niasiinia. Kaiken kaikkiaan tämä riisin välikerros sisältää yli 70 yhdistettä ja ravinnetta jotka toimivat antioksantteina.

 

Tocon käyttö

 Tocon pehmeä maku ja koostumus tuo mainiosti kermaisuutta moniin eri ruokiin. Toco on loistava lisä esimerkiksi smoothieen tai raakasuklaaseen antamaan pehmeän kermaisen maun ja lisäämään hyviä ravintoaineita. Erinomaisen ravitsevan ja erityisen herkullisen väli-, ilta- tai aamupalaan saat, kun lisäät tocoa esimerkiksi marjojen tai jogurtin joukkoon. Lisää 1-2 teelusikallista haluamaasi herkkuun tehdäksesi siitä vieläkin upeamman makuelämyksen ja nauti!
Ravintoaineidensa puolesta toco olisi hyvä jo sinällään, mutta erinomainen maku tekee siitä vieläkin paremman tuotteen. Tocon hyvä maku saa monet syömään tuotetta ihan jopa suoraan pussista lusikalla!

 

 Tocon ravintosisältö

Tocon ravintoarvot / 100g
 
energiaa 314 kcal
proteiinia 5,6 g
hiilihydraatteja 55,6 g
rasvaa 2,5 g
kuidut 23,4 g

 

Tocovalmisteita

Saat lisätietoa tuotteesta klikkaamalla kuvaa

tocojauhe

Toco-riisinlesejauhe

toco-jauhe

 

Tutustu myös:

Raakakaakao

Maca

Chia-siemenet

Pakuri

Kookosöljy

Acai-marja

Spirulina

Chlorella

Muut superruoat


verkkokurssi