You are here:--Syksy saapuu, varmista riittävä D-vitamiinin saanti!

Syksy saapuu, varmista riittävä D-vitamiinin saanti!

Riittävä D-vitamiinin saanti on tarpeellista yleisen hyvinvointisi kannalta, koska se auttaa ehkäisemään useita eri sairauksia. Valitettavan moni meistä kuitenkin kärsii D-vitamiinin puutteesta ja todistetusti D-vitamiinin puute onkin maailman yleisin ravitsemuksellinen puutos.

Riittävän D-vitamiinin saannin vaikutus terveyteesi

Noin kolmekymmentä vuotta sitten pystyttiin jo todistamaan, että D-vitamiinilla on vaikutusta lähes kaikkiin kehon elimiin ja kudoksiin ja D-vitamiini säätelee ainakin 200 geeniämme. Riittävä D-vitamiinin saanti onkin siis välttämätöntä koko elimistöllemme, jotta se voi hyvin ja pysyy terveenä. Jos D-vitamiinia ei kuitenkaan saada tarpeeksi, solujen ja kudosten toiminta saattavat häiriintyä ja näin ollen aiheuttaa epäsuotuisia seurauksia terveydelle.  

D-vitamiini on hyväksi sydämellesi

D-vitamiini on hyväksi sydämesi hyvinvoinnille ja se auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksiin sairastumista. Liian vähäinen D-vitamiinin saati on yhdistetty muun muassa korkeaan verenpaineeseen, sydämen vajaatoiminnan ja aivohalvauksen riskiin. Todistetusti jos elimistön D-vitamiinitaso on ollut yli 100 nmol/litra, on muun muassa korkean verenpaineen riski ollut pienempi.

 

Riittävä d-vitamiiinin saanti, D-vitamiini

 

Päivittäinen suositeltu D-vitamiiniannos

Useimmat aikuiset tarvitsevat D-vitamiinia syyskuun alusta toukokuun loppuun noin 50 mikrogrammaa per päivä. Tarvittavan annoksen suuruus ei ole kaikilla aivan sama, koska päivittäisen annoksen suuruuteen vaikuttaa muun muassa henkilön koko. Hoikille ja pienikokoisille henkilöille riittää yleensä pienempi annos, mutta taas ylipainoiset ja isokokoiset tarvitsevat D-vitamiinia jonkin verran enemmän. Huom! Vanhusten, osteoporoosidiagnoosin saaneiden ja kesällä auringonpaisteelta suojautuneiden tulee saada D-vitamiinilisäravinnetta ympäri vuoden, myös kesällä.

 

Lasten ja nuorten D-vitamiinin saanti

Lapsuusaikana D-vitamiinin tarpeeseen vaikuttaa lapsen koko. Näin ollen esimerkiksi pikkuvauvoille riittää 10 mikrogramman annos D-vitamiinilisää päivässä, kun taas 2-vuotiaat voivat tarvita jo 20 mikrogrammaa. Leikki-ikäisten, vanhempien lasten ja nuorten D-vitamiinisaantia ei tule myöskään unohtaa. Lapsen D-vitamiinin saannin laiminlyöminen voi muun muassa johtaa luuston heikompaan kehitykseen tai suurentaa flunssaan sairastumisen ja muiden ylähengitysteiden infektioiden suurentunutta riskiä. Leikki-ikäisen sopiva päivittäinen D-vitamiiniannos on 25 mikrogrammaa per päivä. 12-14 vuoden iässä tarve nousee 35 mikrogrammaan per päivä.

 

Loistava tarjous! Hanki D-vitamiinilisäsi Suomen edullisimpaan hintaan!

Vitaelife Pharma on edullisin D-vitamiini valmiste Suomessa. Nyt sinulla on mahdollisuus tilata koko vuoden D-vitamiinikapselit parhaaseen tarjoushintaan, jossa saat vuoden (360 kpl) D-vitamiinikapselivalmisteet vain hintaan 29,90 € (ovh. 59,90€) – nopeimmat tilaajat saavat ilmaisen toimituksen!

Viikon D-vitamiinivalmisteesi maksavat vain 0,57€ / viikko!

Voit maksaa tuotteen turvallisesti laskulla vasta tuotteen saatuasi. Kertatilaus, ei vaadi sitoutumista! Tutustu tuotteeseen täällä!

Riittävä d-vitamiiinin saanti, D-vitamiini

 

 

Tutustu myös:

Painonpudotus

Ravinto

Terveys

Ruokavaliot

Superruoat

Verkkokurssit

Treeniohjelmat

E-kirjat