You are here:-, Ravinto, Reseptit-Jäikö aamupala taas syömättä? Tämän vuoksi aamupala on päivän tärkein ateria!

Jäikö aamupala taas syömättä? Tämän vuoksi aamupala on päivän tärkein ateria!

Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria ja tämä väittämä pitää täysin paikkansa. Yön aikana elimistön energiavarastot tyhjenevät ja aamupalan on nimensä mukaisesti (breakfast) tarkoitus katkaista koko yön kestänyt paasto ja täyttää tyhjentyneet varastot, jotta elimistö jaksaa käynnistyä kunnolla uuteen päivään.

Aamupala olisi hyvä syödä viimeistään puolen tunnin kuluttua heräämisestä. Sen yhteydessä tulisi juoda noin puoli litraa vettä, jotta kehon nestetasapaino palautuisi. Jo pienikin 1% nestevajaus vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyysi, joten huolehdi riittävästi veden juonnista päivän mittaan. Hyvä päivittäinen määrä on noin kolme litraa.

 

Oletko tottunut juomaan aamulla kahvia tyhjään vatsaan? Ei kannata!

Kahvin juonti tyhjään vatsaan on huonoin päätös, jonka voit aamulla tehdä. Elimistösi on yön paaston jäljiltä normaalia kuivempi ja kahvi diureettisen vaikutuksensa vuoksi poistaa kehosta nestettä. Kahvin juontia ei toki tarvitse lopettaa, mutta nauti se vasta aamupalan jälkeen, kun elimistösi on saanut vettä ja ravintoa.

 

Ruoki elimistöäsi parhaalla polttoaineella!

Parhaiten saat startattua päiväsi juomalla heti heräämisen jälkeen suuren lasillisen vettä ja syömällä terveellisen aamupalan, joka sisältää hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja ja riittävästi proteiinia. Hyvistä hiilihydraateista saat kuitua, jota suolistosi tarvitsee voidakseen hyvin. Hyvillä rasvahapoilla takaat, että rasva-aineenvaihduntasi toimii paremmin ja proteiinien avulla pidät olosi kylläisenä pidempään.

Hyviä hiilihydraatin lähteitä saat muun muassa täysjyväviljatuotteista (puurot, tummat leivät), marjat, hedelmät ja kasvikset. Hyviä rasvoja saat avokadosta, pähkinöistä, siemenistä, lesitiinirakeista ja rypsiöljystä. Proteiinia saat vähärasvaiset maitotuotteista (maitorahka, raejuusto), kananmuna, leikkeleet, pähkinät, siemenet ja heraproteiini.

 

Tässä hyvä aamupalaresepti, joka sisältää kaikkia kolmea yllämainittua!

Suklainen mustikka-aamupala

Ainekset:

100g mustikkaa

puolikas avokado

kypsä banaani

1rkl raakakaakaojauhetta

1tl psylliumjauhetta

1 kauhallinen suklaan makuista heraproteiinia

muutama tippa stevia-makeutusainetta

 

terveellinen aamupala

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa tai voit survoa ne kulhossa haarukan avulla.

 

Ravintosisältö

Kaloreita: 339

Proteiineja: 23g

Hiilihydraatteja: 32g

Rasvaa: 11g

 

Aloita jo heti huominen aamusi terveellisillä eväillä!

 

 

Tutustu myös:

Painonpudotus

Ravinto

Terveys

Ruokavaliot

Superruoat

Verkkokurssit

Treeniohjelmat

E-kirjat


rasvanpoltto ohjelma kotiin

 

2018-05-01T11:21:39+00:00 Categories: Aamupala, Ravinto, Reseptit|Tags: , , , |