Syötkö sinä suositusten mukaisesti kalaa kaksi kertaa viikossa? Kalasta saatavat terveelliset omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini ovat terveydelle erittäin hyödyllisiä ja ne muun muassa auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksia. Lisäksi hyvät rasvahapot ehkäisevät aivojen rappeutumista ja auttavat pitämään muistin ja ajattelun terävänä. Tämä lohisalaatti tarjoaa hyviä rasvahappoja ja se tukee myös painonpudotusta.

 

Herkullinen lohisalaatti

lohisalaattiAinekset:

  • 100g uunissa paistettua lohta
  • 15g fetajuustoa (3% rasvaa)
  • 15g saksanpähkinöitä
  • Runsaasti salaattia (esim. pinaattia, rucolaa..)
  • Muutama sitruunaviipale

Valmistusohje: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aseta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteet fileen päälle (voit käyttää maustamiseen mustapippuria, merisuolaa, sitruunapippuria ja tuoretta sitruunamehua). Anna paistua noin 20-25 minuuttia.

Salaatti sopii loistavasti painonpudotukseen tai kiinteytymiseen sen vähähiilihydraattipitoisuuden vuoksi.

 

Ravintosisältö:

  • Energiaa: 361 kaloria
  • Proteiinia: 25g
  • Hiilihydraatteja: 7g
  • Rasvaa: 25g

 

Täältä voit lukea Eviran kalan syöntisuosituksista

 

Tutustu myös: