You are here:-Psyllium
Psyllium 2016-11-18T11:57:37+00:00

PSYLLIUM

Psyllium on intialaisen Plantago ovata -kasvin jauhettuja erittäin kuitupitoisia siemeniä. Se valmistetaan suomalaisten suuhun paremmin sopivan jänönratamon kuivatusta siemenkuoresta. Kasvin pienet, mauttomat ja hajuttomat siemenet ovat hyvin kevyitä ja 2 grammaan psyllium-jauhetta vaaditaan 1000 siementä. Psyllium on gluteeniton ja soveltuu erinomaisesti nesteeseen sekoitettuna käytettäväksi ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään kuitupitoisuutta.

 

 

Psyllium – sopii leivontaan ja hellii suolistoasi

 Vatsaa hellivä ja runsaasti liukoista ravintokuitua sisältävä psyllium on gluteeniton ja soveltuu erinomaisesti käytettäväksi ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään kuitupitoisuutta. Psylliumia käytetään erityisesti gluteenittomassa leivonnassa, koska se tuo taikinaan sitkoa mikä gluteenittomassa taikinassa tavallisesti puuttuu. Psylliumin ominaisuuten on imeä itseensä runsaasti nestettä muodostaen pehmeää geeliä. Se antaa myös smoothieihin paksuutta ja pehmeyttä.

Psylliumin käyttö edesauttaa suoliston toimintaa ja puhdistaa suolistoa, jolloin ravintoaineet imeytyvät paremmin. Psylliumin käytön jälkeen voi jopa oikein tuntea pehmeän olon vatsassa. Psylliumin runsas kuitusisältö on avain suoliston hyvinvointiin ja sitä käytetäänkin yleisesti myös kuitulisänä esimerkiksi ummetuksen hoidossa.

 

Psylliumin käyttö

 Psylliumilla on samoja ominaisuuksia kuin gluteenilla, se antaa leivonnaisille sitkoa ja kuohkeutta. Leivonnaisten leipoutuvuus on parempi eikä taikina tartu käsiin. Leivonnaisesta tulee myös mehevä ja vähemmän mureneva. Psylliumia lisätään hiivaleivonnassa haaleaan nesteeseen hiivan kanssa ja annetaan seistä 10 min. Kun seos on hyytelömäistä, joukkoon vatkataan sähkövatkaimella muut jauhot. Jauhoja käytetään 10-30 % vähemmän kuin ilman psylliumia leivottaessa. Leivinjauheella valmistettavissa leivonnaisissa psyllium sekoitetaan jauhojen joukkoon.
Voit sekoittaa psylliumia myös smoothiejuomiin, puuroon, jogurttiin tai muihin välipala-annoksiisi. Psylliumin käytön yhteydessä tulee aina nauttia riittävästi nestettä mahdollisten sivuvaikutusten välttämiseksi. Tyypillinen suositus on 3,5 grammaa 2,5 desilitraan nestettä.

 

 Psylliumin ravintosisältö

Psylliumin ravintoarvot / 100g
 
energiaa 10 kcal
proteiinia 1,5 g
hiilihydraatteja 0 g
rasvaa 0,5 g
kuidut 85 g

 

Psylliumtuotteita

Saat lisätietoa tuotteesta klikkaamalla kuvaa

psyllium-jauhe

 

psyllium-kuitujauhe

 

Tutustu myös:

Raakakaakao

Maca

Chia-siemenet

Pakuri

Kookosöljy

Acai-marja

Spirulina

Chlorella

Muut superruoat


verkkokurssi