Tehokkaat painonpudotusvinkit onnistumisen tueksi!

Tältä sivulta löydät selkeitä, mutta silti todella toimivia vinkkejä, jotka auttavat sinua painonpudotuksessa. Ota käyttöösi vinkeistä edes kaksi ja jo niiden toistaminen päivästä toiseen auttavat sinua tekemään suuren muutoksen elämässäsi pidemmässä ajanjakossa. Jos koet vinkeistä olevan sinulle hyötyä, jaa ne ihmeessä myös ystävillesi!

 

Vinkki 1. Juo riittävästi vettä!

Riittävä vedenjuonti auttaa tehostamaan aineenvaihdunnan toimintaa ja auttaa puhdistamaan elimistöstä kuona-aineita. Vesi auttaa myös jaksamaan päivittäin paremmin, koska jo pienikin nestevajaus vaikuttaa varsinkin liikuntasuorituksiin negatiivisesti. Hyvä päivittäinen vesimäärä on kaksi litraa, joka riittää useimmille. Ajoita veden juominen aterioiden väliin, koska aterian yhteydessä juotu runsas vesimäärä heikentää ruoansulatusprosessia ja näin voi aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä. 

 

 

Vinkki 2. Lisää aktiivisuutta, vältä passiivisuutta!

Jatkuva päivittäinen passiivisuus aiheuttaa sen, että suuret lihasryhmät ovat passiivisena, jonka vuoksi päivittäinen energiankulutus laskee. Kun nostat päivittäistä aktiivisuuttasi, silloin myös nostat päivittäistä energiankulutustasi, jonka avulla vauhditat painonpudotustasi.

 

Vinkki 3. Pidä kiinni hyvästä ateriarytmistä!

Hyvän ateriarytmin avulla tulet syöneeksi päivän aikana tasaiseen tahtiin sopivan kokoisia annoksia. Näin pidät myös hyvin kylläisyydentunnetta yllä, jolloin et tule sortuneeksi vatsan kurniessa valitsemaan kaupassa huonoja vaihtoehtoja tai syöneeksi liian suuria annoksia kerralla. Hyvä ateriamäärä päivän aikana on 4-6 ateriaa. Tämä tarkoittaa, että syöt päivän aikana noin 3-4 tunnin välein.

 

Vinkki 4. Nauti kahvin kanssa jotain terveellistä hyvää!

Monet ovat tottuneet nauttimaan kahvin kanssa jotain sokerista ja vaaleita jauhoja sisältäviä herkkuja. Nämä sisältävät kuitenkin todella paljon niin sanottua höttöenergiaa, jolloin saat annoksesta paljon energiaa eli kaloreita, mutta et juuri ollenkaan elimistösi tarvitsemia tärkeitä ravintoaineita.

 

Vinkki 5. Kävele työmatkat!

Kävely auttaa nostamaan päivittäistä aktiivisuutta ja energiankulutusta ja sen avulla pystyt parantamaan peruskuntoasi, josta on runsaasti hyötyä jaksamisessasi ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissasi.

 

Vinkki 6. Käy kaupassa vain kylläisenä!

Nälkäisenä kauppaan meneminen vaikuttaa todella suuresti siihen, mitä ostat kaupasta. Nälkäisenä valitset ruokia tunteella ja nälän perusteella, mutta kun taas menet kauppaan kylläisenä ja mielellään ostoslistan kera, silloin tulet valinneeksi ruokia järjellä ja pidemmälle miettien.

 

Vinkki 7. Aseta hedelmät näkyville!

Sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulet syöneeksi hedelmiä, mitä enemmän ne ovat kotonasi ja työpisteelläsi esillä. Laita siis heti kaupasta kotiin tullessasi hedelmät johonkin kauniiseen kippoon esille ja sisällytä niitä päivän eri aterioihisi.

 

Vinkki 8. Vältä napostelua!

Napostelu voi olla todella suurena jarruna painonpudotuksessa, pikemminkin voisi sanoa, että se tukee painonnousua tehokkaasti. Jatkuva napostelu aterioiden välissä aiheuttaa verensokerin heilahtelua, joka taas vaikuttaa siihen, että kehon luontainen rasvanpoltto ei toimi tehokkaasti, jonka vuoksi rasva varastoituu kehoon, varsinkin keskivartaloon. Napostelun pystyy välttämään pitämällä hyvää huolta ateriarytmistä.

 

Vinkki 9. Pyri syömään puhdasta ravintoa!

Puhdas ravinto sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat tukemaan elimistön eri toimintoja ja sitä, että elimistösi toimii mahdollisimman optimaalisesti. Puhdas ravinto on sellaista, jota on mahdollisimman vähän käsiteltyä ja se sisältää aineksia, jotka ovat mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan. Marjat, vihannekset, siemenet, pähkinät jne.

 

Vinkki 10. Pidä välipala aina mukana!

Terveellinen välipala auttaa varmistamaan, ettei ateriavälisi veny liian pitkäksi. Tällöin et sorru ostamaan kaupasta suklaapatukoita tai muita epäterveellisiä vaihtoehtoja kovaan nälkääsi. Hyviä, mukana kannettavia vaihtoehtoja ovat muun muassa pähkinät, siemenet, hedelmät ja proteiini- tai raakapatukat, jotka ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, eivätkä sisällä runsaasti lisäaineita.

 

Vinkki 11. Aseta itsellesi tavoite!

Tavoitteet ovat aina loistava tapa motivoitua lähtemään liikkeelle. Mieti tarkasti, millaisessa kunnossa haluaisit olla eli mikä on niin sanotusti ihannekuntosi ja vartalosi ja lähde sen jälkeen tekemään suunnitelmaa, miten lähdet liikkeelle, mitkä ovat välitavoitteesi ja missä aikataulussa aiot saavuttaa haluamasi.

 

Vinkki 12. Keskity sentteihin, älä painolukemaan!

Monet omaksuvat painoa pudottaessa huonon tavan käydä tarkistamassa oma paino jopa useammankin kerran päivän aikana. Totuus on kuitenkin se, että painolukema voi heitellä suuriakin lukemia päivän aikana. Tähän vaikuttaa muun muassa syöty ruoka, suoliston toiminta, kuukautiset, turvotus jne. jolloin saamasi painolukema ei kerro totuutta painostasi. Paljon parempi ratkaisu onkin luottaa mieluummin mittanauhaan. Mitat kannattaa heti alussa ottaa käsistä, rinnan ympäriltä, vyötäröstä, navan kohdalta, lantiosta ja reisien leveimmästä kohdasta. Ota mitat aina aamulla ennen aamupalaa ja noin kahden viikon välein. Näin näet parhaiten edistymistuloksesi. Kuvia kannattaa myös ottaa matkan varrella, koska niiden avulla näet myös selkeämmin, miten kehosi muuttuu.

 

Vinkki 13. Irrottaudu sokerista!

Sokeriaddiktio on monen este painonpudotuksen onnistumisessa. Tämän vuoksi onkin tärkeää heti alussa lähteä vieroittumaan sokerista kokonaan ja päättää, ettet syö ollenkaan sokeripitoisia herkkuja tai ruokia vaikka seuraavan kokonaisen kuukauden aikana. Tämä tarkoittaakin, että ostat itsellesi kaupasta ruokia, jotka eivät sisällä sokeria ja jotka ovat mahdollisimman paljon alkuperäisessä muodossaan. Ensimmäisen viikon aikana saatat kokea mielitekoja, mutta sokerin himo alkaa hiljalleen vähentyä ja jossain kohtaa huomaat, ettet kaipaa sokeripitoisia herkkuja enää.

 

Vinkki 14. Vältä tekemästä painonpudotuksesta koko elämääsi!

Varsinkin alkuvaiheessa lähes 100% painonpudotuksen aloittaneista tekee painonpudotuksesta niin suuren asian omassa elämässä, ettei tilaa tunnu jäävän muulle. Paras tapa on kuitenkin sulauttaa painonpudotus omaan arkeen ja tehdä omista päivittäisistä teoista sellaisia, jotka tukevat painonpudotusta, mutta eivät silti tee painonpudotuksesta ahdistavaa asiaa. Tämä tarkoittaakin, ettei omasta elämästä tarvitse karsia kaikkia mukavia asioita pois. Voit vain jatkossa miettiä, miten voisit tehdä asiat siten, että ne tukeat painonpudotustasi.

 

Vinkki 15. Suunnittele aina ennalta!

Sanonta puoliksi suunniteltu, on puoliksi tehty- pitää täysin paikkansa. Kun suunnittelet päiväsi, syömisesi ja treenisi ja jopa tarkat treeniaikasi valmiiksi, tulet paljon suuremmalla todennäköisyydellä tekemään kaikki painonpudotuksen vaatimat teot päivän aikana. Jos taas jätät ruokavaliosi oman onnen nojaan ja luotat siihen, että pystyt kyllä syömään päivän aikana terveellisesti ilman aterioiden suunnittelua tai valmistusta, silloin suuremmalla todennäköisyydellä tulet sortuneesi herkutelemaan tai jätät liikuntasuorituksen tekemättä.

 

Vinkki 16. Putsaa kaapit herkuista!

Kaapissa olevat herkut voivat olla todellinen kiusa, jotka kummittelevat mielessäsi niin kauan, kunnes olet popsinut ne kaikki suihisi. Tämän vuoksi onkin tärkeää putsata kaikki kaapit ja ostaa kaupasta tilalle vain terveellisiä vaihtoehtoja, jolloin herkkuhimon yllättäessä, et tule syöneeksi herkkuja, vaan syöt silti terveellisesti, vaikka se sillä hetkellä ehkä ottaakin päähän ja kiristää hermoja. Jälkeenpäivän kuitenkin kiität itseäsi.

 

Vinkki 17. Odota 15 minuuttia!

Herkkuhimon yllättäessä, odota 15 minuuttia ennen kuin teet mitään. Tämä johtuu ihan siitä, että herkkuhimo menee melko nopeasti ohi ja kun jaksat odottaa 15 minuuttia ja ehdit sen aikaa miettiä, haluatko ihan oikeasti herkutella vai et, saatat säästyä turhalta herkutteluun sortumiselta ja myöhemmältä morkkikselta.

 

Vinkki 18. Tee nopeita, mutta tehokkaita treenejä kotona!

Internet on pullollaan tehokkaita, lyhyitä treenivideoita, jotka auttavat saamaan hien pintaan, sykkeen nousemaan korkealle ja rasvan palamaan. Nopeat treenit auttavat pääsemään kuntoon melko pienellä vaivalla ja ne sopivat kiireiseenkin arkeen. 20 päivän Rasvanpolttodieetti on hyvä esimerkki tehokkaasta treeniohjelmasta, jossa treenaat päivän aikana maksimissaan 20 minuuttia. Osallistujat ovat saaneet 20 päivän aikana ihan huikeita tuloksia. Käy lukemassa lisää ohjelmasta. 

 

Vinkki 19. Tee treffit lenkkipolulle!

Sen sijaan, että istuisitte ystäväsi kanssa kahvipöydän ääressä ja söisitte herkkuja, voitte tehdä treffit lenkkipolulle ja käydä kuulumiset läpi samalla, kun kävelette ja kasvatatte tehokkaasti peruskuntoanne. Yhteisestä lenkistä voi tehdä terveellisen tavan joka viikolle, jolloin te molemmat motivoitte toisianne liikkeelle.

 

Vinkki 20. Juo vettä ruoan kanssa!

Juodessa voi todella nopeasti kaataa kurkusta alas suuren määrän kaloreita, joka taas voi aiheutaa ylimääräisiä kiloja tai sen, ettei kilot putoa. Tämän vuoksi on tärkeää juoda aterian yhteydessä, kuten myös muinakin hetkinä päivästä janojuomana vettä. Vesi auttaa voitelemaan elimistöä ja tukee sen toimintoja. Jos olet tottunut juomaan runsaasti virvoitusjuomia, tuoremehuja tai muita vastaavia, pelkästään jättämällä nämä pois ja korvaamalla ne vedellä, saatat karistaa jo hyvän määrän kiloja!

Huom! Painonpudotusvinkit lisääntyvät jatkuvasti. Palaathan myöhemmin lukemaan uusimmat.

 

Lue lisää tehokkaita vinkkejä: 

Pudota painoa helposti! – Kevennä ruokavaliotasi näillä helpoilla keinoilla 

Proteiinit ja painonpudotus – katso parhaat proteiininlähteet!

Pudota painoa pienillä muutoksilla – katso nämä 9 tärkeää laihdutusvinkkiä!

Unohditko salasanasi? Ole hyvä ja kirjoita käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Saat linkin sähköpostiisi, jonka avulla voit luoda uuden salasanan.
Emme jaa henkilötietojasi kenenkään kanssa.