Tavoitteena parempi terveys? PH-ruokavaliosta apu hyvään oloon!

pH-ruokavaliosta apu moneen vaivaan

Kovassa suosiossa oleva pH-ruokavalio tarkoittaa kehoa alkalisoivaa ruokavaliota, jossa kehon happamuutta poistetaan syömällä runsaasti emäksisiä ruokia. Päivittäisestä ruokavaliosta 70% koostuu emäksisestä ja 30% happamasta ruoasta.

Kiireinen elämäntyyli, stressi ja runsaasti prosessoitua ruokaa sisältävä ruokavalio aiheuttavat elimistön happamoitumista. Happamoituminen aiheuttaa elimistössä erilaisia epäsuotuisia oireita ja sairauksia kuten vatsavaivoja (ummetusta, turvotusta..), ylipainoa, väsymystä, mielialavaihteluja ja epäselvää ajattelua. Liian hapan elimistö alkaa tuottaa bakteereita, homeita, sieniä ja hiivoja, joiden vuoksi elimistö alkaa niin sanotusti maatua elävältä.

 

Miten pH-ruokavalio toimii?

PH-ruokavalio auttaa palauttamaan elimistön ihanteelliseen tilaansa, jolloin happamuus vähenee alkalisoivien eli emäksisten ruokien avulla. Ruokavalion pohjana ovat klorofylliä eli lehtivireää sisältävät kasvit, kasvikset, juurekset ja muun muassa sitruuna, lime, greippi, avokado, siemenet, pähkinät ja kylmäpuristetut öljyt. Vesi ja hyvät suolat ovat myös tärkeässä roolissa pH-ruokavaliossa.

Sen sijaan ruokavalio ei sisällä eläinperäisiä maitotuotteita, kananmunia, lihaa, viljatuotteita, makeita hedelmiä, sokeripitoisia mehuja, kahvia, teetä, sokeria tai puhdistettua, ravinneköyhää suolaa.

 

”Olet vain niin terve kuin nesteet jossa solusi uivat.”

 

Mihin sairauksiin pH-ruokavalio vaikuttaa?

Sairauksia ja vaivoja, joiden oireet ovat helpottaneet tai hävinneet kokonaan pH-ruokavalion avulla:

  • Nivelreuma
  • Ummetus
  • Atooppinen ihottuma
  • Turvotus
  • Väsymys
  • Mielialan vaihtelut
  • Jatkuva nälkä
  • Unihäiriöt
  • Fibromyalgia
  • MS-taudin oireet
  • Ihon kuivuus
  • Makeanhimo

 

Omalla lukulistalla ollut Mariia Kotilan Aito pH-ruokavalio – e-kirjasta löytyy kattavasti tietoa pH-ruokavaliosta ja sen toimivuudesta. Kotila kirjoittaa kirjassa asiasta selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, jolloin pH-ruokavaliota on helpompi lähteä noudattamaan vaikka samalta istumalta. Kirjasta löytyy kattavasti elimistöä alkalisoivia reseptejä kuvien kera sekä taulukoita, joiden avulla voi tutustua tarkemmin alkalisoiviin ja happamoiviin ruoka-aineksiin. Kirjassa on myös runsaasti hyödyllisiä vinkkejä muutoksen tueksi.

Aito pH-ruokavalio

 

Kuka on Mariia Kotila?

Kotila kärsi muutama vuosi sitten jatkuvasti kurjasta olosta ja tunsi olevansa ihan lopussa. Hän kohtasi sattumusten kautta pH-ruokavalion, jonka noudattamisen avulla hänen allergiat, hiivat, alakulo, mielialojen vuoristorata, jatkuva haukottelu ja väsymys, nuhat, yskät, tulehdukset, vatsaongelmat ja naksuvat nivelet hävisivät. Tuo kokemus muutti hänen maailmansa ja jäi osaksi häneen joka päiväistä elämäänsä. Tänä päivänä Kotila työskentelee kehonpuhdistuksen parissa ja auttaa muita happamuudesta kärsiviä voimaan paremmin. Kotila uskoo vahvasti pH-ruokavalion voimaan ja sen myötä onkin kirjoittanut e-kirjansa Aito pH-ruokavalio.

Mikäli kiinnostuit Aito pH-ruokavalio – e-kirjasta, voit lukea lisää täältä!

 

 

Tutustu myös:

Painonpudotus

Ravinto

Terveys

Ruokavaliot

Superruoat

Verkkokurssit

Treeniohjelmat

E-kirjat