You are here:-MSM-jauhe
MSM-jauhe 2016-11-18T12:38:10+00:00

MSM-JAUHE

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on kehossamme luontaisesti esiintyvä orgaaninen rikkiyhdiste (kaksi orgaanista metyyliryhmää on sitoutunut rikkiin joka sitoo lisäksi kaksi happiatomia kaksoissidoksilla (CH3SO2CH3). Puhtaassa muodossaan MSM-jauhe on valkoista kidemäistä jauhetta, jolla on hiukan karvas ja kitkerä maku.

MSM-jauhetta kutsutaan orgaaniseksi rikiksi, koska rikki on siinä muodossa missä sitä löydetään luonnosta ja kaikista elävistä organismeista. MSM:ää on sadevedessä, tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa sekä ihmisen jokaisessa solussa. MSM:a on erityisen konsentroitunutta hermokudoksessa, ihossa, hiuksissa ja nivelissä.

MSM:aa löydetään tunnistettavia määriä normaalisti ihmisen verestä ja aivo-selkäydinnesteestä, mikä viittaa siihen että MSM:a saadaan ruokavaliosta, suoliston bakteerimetaboliasta ja kehon sisäisestä rikkimetaboliasta. Äidinmaito sisältää korkeimman pitoisuuden MSM:ää.

MSM-jauheen merkitys ravintolisänä on vasta vähän tunnettu, mutta sen käyttö yleistyy kaiken aikaa etenkin nivelrikon ja lihaskipujen ja -arkuuden ehkäisyssä ja hoidossa. Sen lisäksi MSM-jauheella on monia muita hyviä terveysvaikutuksia. MSM-jauhe sisältää 34 prosenttia rikkiä, jota solut käyttävät aineenvaihdunnassa hyväkseen. Rikki auttaa soluja poistamaan myrkyllisiä yhdisteitä. MSM-jauhe on erittäin turvallinen yhdiste, jopa suurina annoksina.

 

MSM-jauhe – apua nivelvaivoihin ja muita hyötyjä

  MSM tunnetaan erityisesti kipua ja tulehdusta lievittävänä niveltuotteena, mutta sillä on useita muitakin hyödyllisiä vaikutuksia terveyteen. MSM-jauhe on hyvä antioksidantti mm. urheilijoille ja se estää syöpäsolujen kasvua. MSM-rikillä on myös äärimmäisen tärkeä osa luonnollisen kollageenin muodostumisessa, jota tarvitsemme vahvojen hiusten, kynsien ja ripsien rakentamiseen ja toimivien nivelten ylläpitoon. MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon kunnosta kiinnostuneille ja liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille (esim. jooga, kamppailulajit). Joku on joskus sanonut, että MSM-jauheen käytöstä tulee vähän ”ninjamainen” olo. Jotkut väittävät MSM-jauheen kasvattavan rintoja.

MSM-jauhe voi auttaa monissa tilanteissa:

  • MSM on pienentänyt merkittävästi nivelkipuja ja sallinut juoksemisen asfaltilla tai kovilla kivipinnoilla.
  • Lisääntynyt nivelten liikkuvuus ja joustavuus.
  • Parantanut kynsien ja hiusten vahvuutta ja ulkonäköä sekä lisännyt kasvunopeutta.
  • Parantanut ihon laatua ja terveyttä.
  • Vähentänyt niskakipuja ja päänsärkyjä.
  • Lisännyt energiaa ja parantanut palautumista harjoittelusta.
  • MSM saattaa vähentää myös stressiä!

 

MSM-jauheen käyttö

Aloita käyttö hiljalleen, lisäämällä puhtaaseen veteen 1/2 teelusikallista. Nosta annostusta hiljalleen ylöspäin aina 1 ruokalusikalliseen asti päivässä.

 

 MSM-jauheen ravintosisältö

MSM-jauheen ravintoarvot / 100g
 
energiaa 0 kcal
proteiinia 0 g
hiilihydraatteja 0 g
rasvaa 0 g
kuidut 0 g

 

MSM-jauhetuotteita

Saat lisätietoa tuotteesta klikkaamalla kuvaa

  msm-jauhe-c
msm-jauhe

 

optimsm

 

Tutustu myös:

Raakakaakao

Maca

Chia-siemenet

Pakuri

Kookosöljy

Acai-marja

Spirulina

Chlorella

Muut superruoat


fb-paakuva-2