Saavuta unelmasi pienten välitavoitteiden avulla! Kokeile tätä harjoitusta ja aseta omat tavoitteesi!

Tavoitteen asettaminen on yksi tärkeimmistä asioista, johon sinun tulisi keskittyä muutoksen alkumetreillä, koska eteenpäin pyrkiminen ja uhrauksien tekeminen ilman selkeää tavoitetta ei ole mielekästä. Mutta vielä ennen tavoitteen asettamista on olemassa tärkeä vaihe, unelmointi. Jokainen meistä haluaa elää mahdollisimman mukavaa ja onnellista elämää ja jokaisella meistä on omat unelmamme. Elämme vain kerran, joten miksemme siis lähtisi tavoittelemaan unelmiamme?

Kun pystyt ensin tunnistamaan unelmasi, on tavoitteiden asettaminen helpompaa. Kun sinulla on olemassa päätavoite tai 2-3 päätavoitetta, tiedät suunnan, mitä kohti sinun täytyy kulkea ja pystyt jakamaan matkasi pieniin välitavoitteisiin. Kannattaa unelmoida ja miettiä omaa päätavoitetta säännöllisesti ja mikä tärkeintä, aina hyvällä fiiliksellä. Tällöin tavoitteeseen liittyy positiivinen tunne mikä edesauttaa tavoitteen saavuttamista. Voit miettiä tavoitettavasi esimerkiksi illalla viimeisenä tai aamulla ensimmäisenä ennen kuin nouset sängystä. Kun sinulla on tavoite kirkkaana mielessä, on päivittäisten uhrausten tekeminen palkitsevaa eivätkä ne itse asiassa tunnu enää uhrauksilta vaan edistysaskeleilta, jotka vievät sinua eteenpäin. Ajatukset luovat tekosi ja kun pääkoppa on kunnossa, on oikeiden valintojen tekeminen arjessa helpompaa.

Tavoitteen saavuttaminen perustuu pieniin askeliin ja päivittäisiin onnistumisiin, jolloin matka tavoitetta kohti tuntuu mielekkäältä ja motivoivalta. Tästä syystä tavoite on syytä jakaa pieniin välitavoitteisiin ja päivittäisiin tehtäviin. Kannattaa asettaa välitavoitteita lyhyille ajanjaksoille, kuten esimerkiksi seuraavalle kuukaudelle, viikolle tai päivälle. Voit laatia listan tavoitettasi tukevista asioista, joita sinun tulee tehdä, että voit saavuttaa tavoitteesi. Voit myös miettiä, että mitkä tämän hetkisistä tavoistasi vievät sinua kauemmas tavoitteestasi ja miten voisit niitä muuttaa?

TEHTÄVÄ:

Nyt sinun on aika unelmoida, miettiä tavoitteita ja luoda suunnitelma. Ota rauhallinen hetki ja vähän aikaa itsellesi tämän tehtävän suorittamiseen. Pyri tekemään tehtävä ilman kiirettä ja positiivisella mielellä. Tämä on tärkeä tehtävä, joten voit käyttää tähän kaksikin päivää, että pystyt rauhassa miettimään näitä asioita. Unelmat ja tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi terveyteen, kuntoon, uraan, talouteen tai ihmissuhteisiin.

  LATAA TEHTÄVÄ TÄSTÄ

Tutustu myös:

Painonpudotus

Ravinto

Terveys

Ruokavaliot

Superruoat

Verkkokurssit

Treeniohjelmat

E-kirjat


hyvinvkauppa-pääkuva

-10% kaikista tuotteista koodilla: hyvinvointi