You are here:-Lucuma-jauhe
Lucuma-jauhe 2016-11-18T10:01:33+00:00

LUCUMA-JAUHE

Lucuma on munahedelmiin kuuluva kermaisen makea ja erittäin energiapitoinen ja ravinnerikas trooppinen hedelmä. Lucuma-hedelmä on pidetty myös ”Inkojen kultana” ympäri maailman ja sillä on pitkä historia erityisesti Etelä-Amerikassa. Lucuma on alun perin Perun Andeilta kotoisin oleva hedelmä, joka kasvaa 1000 – 2500 metrin korkeudessa. Lisäksi kasvia tavataan jonkin verran mm. Boliviassa, Chilessä, Brasiliassa ja Costa Ricassa. Nykyisin lucumaa saa saa hyvin myös Laosista ja Vietnamista. Eurooppalaiset raportoivat ensimmäisen kerran lucumasta Inkojen hallitsemalla Chinchasuyun alueella vuonna 1531. Lucuma-puiden tiedetään kasvavan Andeilla yli 500 vuotta vanhoiksi ja tuottavan silti hedelmiä.

 

Lucuma-jauhe tuo makua ja ravintoaineita

 Lucuman hedelmät muistuttavat hieman avokadoa, mutta sen hedelmäliha on keltaoranssia, joten sitä voisi kutsua ehkä mangon ja avokadon risteytykseksi. Lucuma-jauhe valmistetaan kuivattamalla ja se onkin saavuttanut suosiotaan terveellisenä ja luonnollisena makeuttajana. Lucuma-jauhe on täynnä hyviä hiilihydraatteja, niasiinia ja rautaa. Lucuma sisältää myös korkean määrän beetakaroteenia, joka on A-vitamiinin esiaste.

Lucuma-jauhe muistuttaa glykeemiseltä indeksiltään bataattia, joten lucuma ei nosta verensokeria. Lucuma-jauhe sopii siis hyvin diabeetikoille sekä kaikille, ketkä haluavat nauttia makeasta ilman ylimääräisiä kaloreita.

 

Lucuma-jauheen käyttö

Lucuma-jauhe on maultaan monivivahteinen, hieman kirpeä ja makeahko. Lucumaa on perinteisesti käytetty yhdessä jäätelön kanssa, mihin se soveltuu maultaan äärimmäisen hyvin. Lucuman aromaattinen ja makea maku sopii erinomaisesti yhteen kinuskin ja suklaan kanssa. Perussa lucumajäätelö on yksi suosituimpia jäätelömakuja.

Lucuma-jauheessa on hedelmäisen kermainen maku, joka tekee siitä oivallisen käytettäväksi myös leivontaan tai sekoitettavaksi smoothiejuomiin ja puuroihin. Voit lisätä lucuma-jauhetta lähes mihin tahansa raakaan tai kypsennettyyn ruokaan tuomaan herkullista makua ja ravinteita. Lucuma-jauhe on ehdoton palanen myös täydellisen raakasuklaan valmistuksessa, koska sen maku sopii ehdottoman hyvin yhteen raakakaakaon kanssa.

Lucumaa ei tarvitse nauttia päivittäin, mutta 1 rkl lucumajauhetta esimerkiksi aamupuuron joukossa tuo helposti ja maukkaasti arvokkaita ravinteita kehoon. Käyttömäärien suhteen lucumalle ei ole mitään tiettyä rajaa. Periaatteessa lucuma-jauhetta voi syödä vaikka desin päivässä. Mitään “lääkinnällisempiä” vaikutuksia jauhe ei sinällään tarjoa ja sen käyttö on myös erittäin turvallista.

 

 Lucuma-jauheen ravintosisältö

Lucuma-jauheen ravintoarvot / 100g
 
energiaa 308 kcal
proteiinia 3,9 g
hiilihydraatteja 56,3 g
rasvaa 1,2 g
kuidut 28,1 g

 

Lucuma-jauhetuotteita

Saat lisätietoa tuotteesta klikkaamalla kuvaa

lucuma jauhe

 

lucuma-jauhe-luomu

 

Tutustu myös:

Raakakaakao

Maca

Chia-siemenet

Pakuri

Kookosöljy

Acai-marja

Spirulina

Chlorella

Muut superruoat

 


 

468x400-100-reseptia%e2%95%a0e