You are here:-Camu Camu
Camu Camu 2016-11-18T13:44:01+00:00

CAMU CAMU

Camu camu on Etelä-Amerikan sademetsissä kasvava pensasmainen puu. Tämän luonnonvaraisena Amazonin jokivarsilla pensasmaisena kasvavan puun pienet ja punaiset marjat sisältävät enemmän C-vitamiinia kuin mikään muu kaupallisesti saatavilla oleva tunnettu marja. Camu camun marjat kasvavat luonnonvaraisina mm. Perussa, Brasiliassa, Ecuadorissa, Kolumbiassa ja Boliviassa. Parhaiden marjojen sanotaan kasvavan Perun sademetsissä.

 

Camu camu on täynnä C-vitamiinia

Camu camua pidetään Etelä-Amerikasta suuressa arvossa. Syy tähän on luonnollisesti se, että se sisältää runsaasti useita eri ravintoaineita. Pääsyy hedelmän arvostukseen on kuitenkin sen huima C-vitamiinipitoisuus, mikä on kaikkein korkein, kun ottaa vertailuun kaikki maailman hedelmät. Camu camu sisältää C-vitamiinia enemmän kuin mikään muu marja, jopa 70 kertaa enemmän kuin esim. appelsiini. Tuoreiden camu camun marjojen painosta 2-3 % on puhdasta C-vitamiinia. Se on toisin sanoen tämän planeetan C-vitamiinipitoisen ruoka.

C-vitamiinin lisäksi camu camussa on runsaasti B1-, B2- ja B3-vitamiineja, kalsiumia, fosforia ja rautaa. Lisäksi marjoissa on paljon fenoleja, kuten katekiineja, antosyaaneja, flavonoleja, rutiinia, ellagi- ja gallihappoa.

 

 

Camu camun käyttö

 Camu camua on saatavilla ympäri maailmaa jauhetussa muodossa, jossa sen C-vitamiinipitoisuus säilyy hyvin. Jo reilu gramma camu camu -jauhetta riittää täyttämään päivän virallisen C-vitamiinin saantisuosituksen. CocoVin pakastekuivattu camu camu -jauhe sisältää esimerkiksi 5 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin Suomen luonnon paras C-vitamiinin lähde, tuore ruusunmarja. C-vitamiinin monipuoliset, terveyttä ylläpitävät vaikutukset tunnetaan laajasti.
Lisää 1/2 – 1 tl / pvä marjajauhetta mehun, smoothiejuoman tai veden joukkoon.

 

 Camu camun ravintosisältö

Camu camun ravintoarvot / 100g
 
energiaa 314 kcal
proteiinia 5,6 g
hiilihydraatteja 55,6 g
rasvaa 2,5 g
kuidut 23,4 g

 

Camu camutuotteita

Saat lisätietoa tuotteesta klikkaamalla kuvaa

camu camu -jauhe

 

Tutustu myös:

Raakakaakao

Maca

Chia-siemenet

Pakuri

Kookosöljy

Acai-marja

Spirulina

Chlorella

Muut superruoat


verkkokurssi