Acai-marja, yksi tämän hetken suosituimmista terveystuotteista, on Brasialian Amazonin sademetsän uumenista peräisin oleva huipputerveellinen marja. Acai-palmujen latvoissa kasvava acai-marja on ulkonäöltään hyvin paljon mustikkaa muistuttava pieni tummanvioletti marja. Acai Berryä eli Acai-marjaa pidetään yhtenä maailman ravinnerikkaimpana ruokana ja sitä on käytetty Brasiliassa jo satoja vuosia useiden terveysvaikutustensa vuoksi.
Superterveellinen Acai-marja
Acai-marjasta on vuosisatojen aikana Amazonin sademetsän ravinnerikkaassa maaperässä ja trooppisessa ilmastossa muokkaantunut poikkeuksellisen terveellinen ja ravinnerikas marja. Se on päiväntasaajan polttavan auringon alla joutunut kehittämään runsaan määrän antioksidantteja auringon uv-säteilyltä suojautumiseen. Acai-marja sisältää jopa kuusi kertaa enemmän antioksidantteja kuin oma supermarjamme mustikka. Acai-marjassa on myös paljon vitamiineja (B1, B2, B3, C ja E), mineraaleja (mm. rauta, kalsium, kalium), omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja. Se sisältää myös runsaasti kuitua ja proteiinia.
Acai-marjan terveysvaikutukset
Acai-marjalla on useita terveyttä edistäviä vaikutuksia. Suuri määrä antioksidantteja suojaa kehoamme eri tavoin haasteellisissa olosuhteissa kohottaen elimistön vastustuskykyä sekä lisäten elinvoimaa. Acai-marjan muut tärkeät ravintoaineet ovat auttavat meitä monessa elimistömme tärkeässä tehtävässä. Acai-marjasta on hyötyä painonhallinnassa sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja on mukana rasvanpoltossa. Acai-marjan säännöllisen käytön on havaittu lisäävän energisyyttä ja kohentavan mielialaa. Se on todettu myös parantavan silmäongelmia ja vähentävän unen tarvetta, sillä se parantaa unen laatua. Joidenkin tutkimusten mukaan se jopa ehkäisee syöpää.
Acai-marjan käyttö
Acai-marjat ovat hyvän makuisia, joten niitä voi käyttää monin eri tavoin. Acai-marjat sopivat hyvin jogurttiin, rahkaan tai smoothie-juomiin. Acai-jauhetta voi sekoittaa myös mehun tai teen sekaan.
Acai-valmisteiden tuotannossa marjat jauhetaan tiiviiseen muotoon, jolloin syntyy violetin väristä jauhetta. Acai-marjojen ravintoarvot ja korkeat antioksidanttipitoisuudet säilyvät parhaiten, kun valmistuksessa käytetään pakastekuivausta. Pakastekuivattujen acai-marjojen antioksidanttipitoisuudet saattavat olla jopa 50 kertaiset ilmakuivattuihin acai-marjoihin verrattuna. Cocovi acai-jauhe on valmistettu optimaalisella pakastekuivausmenetelmällä.
Acai-marjatuotteita:
Saat lisätietoa tuotteesta klikkaamalla kuvaa
Tutustu myös: